Ce este Video Marketingul si la ce este util?

Definitia video marketingului nu este complexa. De fapt, este chiar simpla: folosirea video pentru promovarea sau intrarea pe piata a brandului, produsului sau serviciului tau. O campanie de marketing puternica integreaza acest tip de continut in strategia sa. Astfel vorbim despre: spoturi publicitare, filme de prezentare, testimonialele clientilor, video de la evenimente live, tutoriale, filmari corporate, continut viral – iar lista poate continua. Materialele video se numara printre cele mai eficiente instrumente de marketing online, si s-au dezvoltat rapid in ultimii ani.

La ce este util Video Marketingul

Ce este Video Marketingul si la ce este util
Ce este Video Marketingul si la ce este util

Indiferent ca vorbim despre promovarea TV sau cea online, nu exista un mod mai bun de a patrunde pe piata sau de a te diferentia, decat folosind o campanie de video marketing. In ultimii ani au aparut firme specializate in Video Marketing, una dintre ele fiind PacPac StudioS, care nu numai ca iti produce clipurile video dar te ajuta sa le si promovezi eficient. Adauga viata campaniilor tale de marketing, transforma campaniile traditionale, statice, in prezentari bazate pe actiune, care promoveaza mesajul tau intr-un mod atractiv.

Video marketingul este unul dintre cele mai rapide si eficiente moduri de a raspandi informatie in mediul online. Studiile au dovedit ca oamenii retin cu 40 % mai mult atunci cand privesc un clip decat atunci cand citesc un text. Online video a devenit usor de folosit de-a lungul anilor, utilizand mai multe formate, precum si moduri de promovare.

Ce este Video Marketingul si la ce este util
Ce este Video Marketingul si la ce este util

Cum te ajuta video marketingul?

Cu toate acestea, este mult mai valoros decat atat. Nu este numai un mijloc interactiv de transmitere a unui mesaj. Te ajuta sa cresti valoarea produsului si chiar brandului tau. Oamenii invata mult mai bine cand li se ofera un material video relationat cu sarcinile lor si cu rezultatul final pe care trebuie sa il obtina. Crearea unor tutoriale va creste instant rata de conversie si, odata cu aceasta, veniturile.

Oamenii gandesc in imagini. Cand ni se spune o poveste, automat, noi transformam cuvintele si sunetele auzite in imagini pentru a putea asimila mai usor informatiile. De exemplu, daca ti-as spune ca in drum spre birou am vazut un accident auto, intre doua masini, un camion mare si verde si o masina, ca o buburuza, mica si rosie care s-a rasturant de 3 ori, sunt sigur ca deja ti-ai imaginat cum arata scena respectiva. Ei bine, informatiile si emotiile transmise prin intermediul materialelor video ajung cel mai rapid si corect la publicul tinta ” – Catalin Palavescu, Fondator PacPac StudioS

Un alt avantaj este ca video functioneaza pentru tine 24/7. Filmezi o singura data, il incarci pe site o singura data, iar oameni din intreaga lume il pot vedea pentru urmatorii ani, cu un simplu click. Un clip care are un subiect interesant, este foarte amuzant sau are un continut unic, ar putea deveni viral. Asta inseamna ca utilizatorii il pot distribui pe site-urile lor, pe bloguri sau pe mail.

One Reply to “Ce este Video Marketingul si la ce este util?”

  1. Sur les Caprices de Goya, il y a aussi l’exposition de Benjamin Lévesque à la Réserve d’Area (50, rue d&;eHuorqautsville, paris 10). Cette fois, il intervient sur les tirages originaux..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *