Patru lucruri despre bani pe care ar trebui sa le cunosti

bani economiePatru lucruri despre bani pe care ar trebui sa le cunosti:

Autor: Daniel Istrate

1.Prin fiecare leu salvat iti cumperi practic libertatea

Daca stam sa ne gandim, vom ajunge la concluzia ca micile cheltuieli (30 ron acolo sau 40 ron in partea cealalta) pot inseamna o suma destul de importanta intr-un timp mai lung. Cum banii au abilitatea de a lucra in locul tau, cu cat vei „angaja” mai multi lei cu atat mai repede vor aparea mai multi. Odata cu banii vine si libertatea: poti sta mai mult acasa cu copii, te poti retrage linistit sau calatori mai mult. Indiferent ce sursa de venit ai in acest moment, poti incepe sa economisesti daca iti doresti cu adevarat sa iti depasesti conditia actuala.

2.Singura persoana responsabila pentru viata ta esti tu

In urma cu cativa ani, un prieten mi-a spus ca nu ar vrea sa investeasca in actiuni pentru ca nu are de gand sa astepte zece ani pentru a se imbogati asa ca se simte mai bine daca se va bucura de banii lui in prezent. Acest tip de gandire nu este unul bun daca vrei sa faci bani pentru ca sunt sanse sa nu fii mort peste 10 ani si vei avea nevoie de bani pentru a supravietui, nu? Locul in care esti in acest moment se datoreaza tuturor deciziilor pe care le-ai luat in trecut asa ca nu ar fi mai bine ca deciziile pe care le iei acum sa te ajute sa fi intr-o pozitie mai buna anul viitor?

3.Studiaza atent persoanele care au succes si incearca sa faci lucrurile chiar mai bine

Cineva a spus odata sa iei doar lucrurile bune de la persoanele din jur si sa incerci sa stai cat mai departe de lucrurile rele. Dupa ce ai facut asta va trebui sa incepi sa te transformi in persoana care vrei sa devii cu adevarat si vei ajunge in scurt timp la concluzia ca daca vei investi cat mai mult in tine vei incepe sa descoperi metode cu care vei face bani. Gandeste-te la tine precum la un soldat care cu cat se antreneaza mai mult cu atat devine mai puternic si gandes-te la banii tai ca la o armata: cu cat vei avea mai multi cu atat poti face lucruri mai importante.

4.Realizeaza ca „Mai multi bani” nu este raspunsul

Multi oameni se plang ca nu au bani si cauta noi metode care sa le produca inca un mic venit. Ei bine, daca esti una dintre acele persoane te pot ajuta cu doua lucruri: un articol despre cum sa faci bani in plus cu Fiverr si inca unul despre site-urile care trebuiesc tinute la distanta apoi iti voi spune apoi ca: „Mai multi bani nu iti vor rezolva problemele”. De fapt banii sunt precum o lupa care accelereaza si mareste toate procele obisnuite din viata ta. Cel mai bun exemplu este ca exista persoane care castiga destul de mult lunar si cu toate astea traiesc de pe un salariu pe altul. Ei nu trebuia sa faca mai multi bani ci sa invete sa ii gestioneze mult mai bine pentru ca cu cat vor avea mai multi cu atat vor cheltui mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *