4 idei de afaceri profitabile, cu investitie minima

Ai in plan sa pui bazele unei afaceri cat de curand, dar te sperie gandul ca rezultatele se vor vedea greu sau deloc? Nu trebuie sa pornesti la drum cu un astfel de gand. Acest factor, cel al rezultatelor financiare, poate fi vizibil imediat, in functie de business-ul pe care doresti sa il pui in aplicare.

 

Insa, chiar si asa, nu trebuie sa te imbeti cu apa rece. Ia in calcul ca antreprenoriatul presupune sa-ti asumi anumite riscuri. Ceea ce influenteaza in primul rand bunul mers al afacerii tale sunt: planul de afaceri, piata de desfacere, timpul alocat, experienta in domeniu si perseverenta.

Cateva exemple de afaceri profitabile cu investitie minima, pe care le poti dezvolta sunt cele din domenii precum: marketing online, blogging, magazine online (de la haine si pana la produse cosmetice). Cele mai cautate sunt magazinele online care vand haine si accesorii, produse cosmetice si de beauty.

O astfel de afacere de succes, cu o investitie minima, este Cupio.ro. Magazinul de produse cosmetice profesionale Cupio.ro a fost lansat in 2012, a ajuns in primul an la o cifra de afaceri de 120.000 de euro, cu doar 7 angajati, iar in 2017 a inregistrat 6,5 milioane de euro. Asadar, se poate.

4 idei de afaceri profitabile, cu investitie mica

In articolul de fata iti prezentam cateva idei de afaceri profitabile, pe care le poti porni si tu, cu o investitie mica. Daca nu stai bine din punct de vedere financiar, poti gasi in articolul de fata, cel putin o idee de afacere ce necesita investitie zero. Principalele resurse pe care trebuie sa le implici sunt timpul tau, cunostinte in domeniul in care doresti sa dezvolti business-ul si multa imaginatie.

  1. Blogging

O metoda la indemana prin care poti face bani, cu o investitie minima, este cea de blogger de: fashion, beauty, cooking sau travel. Aceasta nisa a blogurilor se contureaza din ce in ce mai bine si pe piata din Romania si capata tot mai mult respect din partea firmelor mari. Vointa de fier si perseverenta este cheia succesului in acest domeniu. Cand incepi o astfel de afacere nu ai nevoie decat de multa imaginatie, pasiune si talent la scris, un laptop, internet. Mai ai nevoie si de un nume de domeniu si gazduire web, care te pot costa aproximativ 100 de lei pe an.

Bloggerii sunt mai bine vazuti in prezent de firmele mari, care au devenit constiente de avantajele pe care le pot aduce brandului lor colaborarea cu un blogger cunoscut. In acest fel iti poti transforma pasiunea intr-o afacere profitabila, fara eforturi financiare. Insa trebuie sa iei in calcul ca va fi nevoie de timp. Ca sa poti atrage venituri din publicitate, va fi nevoie sa ajungi la un numar de afisari si de cititori suficient de mare. Altfel, daca blogul tau nu va avea succes, nici veniturile nu vor aparea.

  1. Designer de interior

Daca ai adunat de-a lungul timpului teancuri de reviste cu idei de decoratiuni interioare sau ai absolvit o scoala de arte, deschide-ti propria afacere de designer de interior. Costurile unei astfel de afaceri sunt relativ mici. La inceput ai nevoie doar de un calculator, acces la internet, o imprimanta performanta si unele instrumente de masurare si creativitate.

Poti incepe prin amenajarea casei unui prieten sau propria casa, apoi sa suprinzi imagini, pe care sa le postezi pe un site de retelele sociale. In viitorul apropiat, s-ar putea sa ai nevoie sa iti deschizi propriul atelier si un website atractiv, dar si de promovare. Pentru afacerea de design interior vei avea nevoie de unele aprobari sau, ca sa eviti unele probleme, infiinteaza un PFA.

  1. Magazin produse cosmetice

Fie ca este vorba de un magazin online de produse cosmetice sau un magazin fizic, tip insula, inchiriat intr-un hypermarket, oricare se poate incepe cu o investitie minima. Pentru inceput, in online trebuie sa ai in vedere cateva firme producatoare sau distribuitoare de produse cosmetice de calitate, sa infiintezi un website unde sa postezi produsele, sa ai un specialist care sa intretina site-ul si cunostinte de marketing online.

Este necesara o investitie de cateva mii de lei, in prima faza, pentru magazinul online. Pentru cel fizic ia in calcul cheltuieli mai mari din cauza chiriei. Te poti axa, la inceput, spre a vinde doar cateva produse, precum: creme, lacuri de unghii, oja semipermanenta termica, oja gel, produse de styling, pile de unghii, accesorii de par, rujuri si alte produse cautate, din gama de beauty. Promovarea este de mare ajutor in acest caz.

  1. Deschide-ti un salon

Transforma-ti pasiunile in job-ul mult visat! Fie ca dezvolti un salon de infrumusetare cu investitie mica sau esti make-up artist, stilist, astfel de afacere iti poate aduce profit imediat.

Insa, fara experienta in domeniu nu poti demara o astfel de afacere. Daca iti permite spatiul, incepe afacerea cu unghii sau gene aplicabile fir cu fir,  chiar la tine acasa sau inchiriaza un spatiu mic la inceput.

Te poti axa pe manichiura sau coafura. La inceput este nevoie sa faci o minima investitie de cel putin cateva sute de lei, daca lucrezi de acasa. In magazinul Cupio.ro gasesti tot ceea ce ai nevoie pentru a incepe: lacuri, oje, rujuri, unghii false, gene Cupio, false, naturale fir cu fir, smoc, adezivi si alte produse cosmetice necesare, la preturi avantajoase.

In functie de serviciile pe care le oferi afacerea ta se poate dezvolta. Clientii multumiti sunt cei care vor promova cel mai bine afacerea ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *