5 aspecte la care trebuie sa fii atent cand inchiriezi o masina

Serviciile de inchirieri masini sunt din ce in ce mai preferate atat de romani, cat si de strainii care ajung in tara noastra, in interes de serviciu sau, pur si simplu, in vacanta.  Este foarte convenabil sa poti avea la dispozitie o masina atunci cand vrei sa te deplasezi si nu dispui de propria masina sau nu ai posibilitatea sa calatoresti cu aceasta dintr-o tara in alta.

Daca vrei sa apelezi si tu pentru prima oara la o firma de rent a car cu un chauffeur, dar nu stii exact care sunt pasii si cum decurge procedura pentru inchiriere, tine cont de aspectele de mai jos:

Cauta o firma serioasa de inchirieri masini

Pe piata vei gasi o multime de oferte de inchirieri masini de la diferite firme de acest fel. Trebuie sa fii atent nu doar la pretul de inchiriere, ci si la credibilitatea firmei, chiar daca vii din strainatate si ai nevoie de un Bucharest airport transfer. Verifica daca a mai avut clienti, ce recenzii au lasat acestia si daca firma exista cu adevarat din punct de vedere legal.

Citeste cu atentie contractul de inchiriere

banner-v3

 

Partea legala este foarte importanta atunci cand inchiriezi o masina. Asadar, citeste cu atentie contractul de inchiriere pentru a vedea toti termenii si conditiile pentru a inchiria masina dorita. Chiar daca timpul te preseaza, trebuie sa verifici toate detaliile, inclusiv sa nu existe costuri ascunse pe care sa fie necesar sa le achiti la final. In contract trebuie sa se regaseasca clar perioada de inchiriere si costul inchirierii.

Tine cont de responsabilitatile fiecarei parti

Desi toate detaliile inchirierii se vor regasi in contractul pe care il semnezi cu firma de rent a car, trebuie sa stii si tu din timp ca atat soferul care inchiriaza masina, cat si firma de inchiriere au anumite responsabilitati pe care ar trebui sa le respecte unu fata de celalalt. Asadar, soferul respectiv clientul trebuie sa fie atent la tipul de carburant si sa alimenteze corespunzator masina, evitand astfel daunele unei alimentari cu combustibil gresit. Totodata, la finalul contractului, acesta trebuie sa predea masina asa cum a primit-o, cu rezervorul la acelasi nivel si curata.

Pe de alta parte, firma de inchiriere masini trebuie sa ofere clientului exact ceea ce scrie in contract, bon fiscal si factura. De asemenea, este necesar sa ofere un numar de telefon utilizabil in cazul situatiilor neprevazute si sa fie furnizeze toate datele despre masina si contractul de inchiriere al acesteia.

Verifica starea tehnica a masinii inainte de a pleca la drum

Chiar daca masina arata impecabil si cei care ti-au inchiriat-o au garantat ca nu are nici o problema, este bine sa faci si tu o verificare inainte de a pleca la drum in tara sau daca ia nevoie de airport transfers. Daca nu te pricepi, poti sa chemi un prieten sau un mecanic ce poate verifica anumite defectiuni sau zgarieturi pe care sa le pui in vedere firmei de rent a car inainte de a o conduce. Fii atent si la existenta documentelor masinii necesare pentru a conduce pe drumurile publice: rovigneta, talon, asigurare, etc.

Inapoiaza la timp masina in conditii bune

Pentru a evita penalitati de intarziere si plata unor daune, asigura-te ca inapoiezi masina in timpul stabilit in contract si in conditii bune. Astfel, nu vei plati nimic in plus si vei putea sa mai inchiriezi si pe viitor o masina de la acea firma, fiind considerat un client serios si responsabil.