6 idei de afaceri pe care le poti demara in zona rurala

In ultimii ani, in sectorul agricol s-au facut numeroase investitii, in special din fonduri europene nerambursabile, fie ca este vorba despre plantarea die diferite cereale si plante sau de cresterea si ingrijirea animalelor. Referitor la ce anume se foloseste in acest sector, in principiu se rezuma la urmatoarele: hrana pentru animale, seminte, ingrasaminte, echipamente, energie, pesticide, masini si utilaje agricole.

Agricultura este un segment de baza in zonele rurale in economia din majoritatea tarilor din intreaga lume. Cu o planificare strategica adecvata, orice persoana care are cunostinte de baza in agricultura sau despre operatiunile de fabricatie, poate sa dezvolte o idee de afaceri in aceasta zona care poate deveni destul de profitabila. Te-ai gandit sa incepi o afacere in mediul rural? Iata cateva idei de afaceri in acest sens:

  1. Cultivarea de cereale

Daca ai disponibil un teren agricol intr-o zona in care se pot cultiva cereale, atunci te poti gandi la o astfel de productie. Cerealele cum ar fi graul, ovazul sau porumbul pot fi destul de profitabile. Aceasta productie este deosebit de utila pentru companiile care se ocupa cu prelucrarea alimentelor si au nevoie de faina, malai etc.

  1. Cultivarea fructelor si a legumelor

In zonele unde pamantul este fertil se pot planta diferite legume si fructe incepand de la ceapa, cartofi si rosii pana la afine, capsuni, catina sau chiar si curmale. Important este ca ulterior sa ai cum sa le vinzi ca sa devina o afacere profitabila. Aceste produse pot fi vandute vrac sau ambalate de la producator si vandute catre lanturile mari de magazine sau in piete.

  1. Plante aromatice si medicinale

Plantele aromatice precum lavanda, salvia, cimbrul, busuiocul sau rozmarinul sunt o optiune ideala pentru cei care vor sa se hraneasca intr-un mod sanatos. Pe langa acestea exista si plante medicinale care se folosesc deseori pentru ceaiuri, cum ar fi menta, mustelul, coada soricelului sau salvie. Asadar, o astfel de plantatie poate sa aduca profit. Daca esti pasionat deja de gradinarit, poti sa te gandesti sa incepi o afacere in acest sens.

  1. Hrana pentru animale

O alta idee de afacere se refera la cultivarea de plante si cereale care reprezinta hrana pentru animale, de exemplu lucerna sau porumbul. Ulterior poti vinde productia in diferite ferme care se ocupa doar cu cresterea de animale. Cu toate acestea, trebuie sa te asiguri ca efectuezi o multime de cercetari si sa vii cu un produs bogat in nutrienti si care sa promoveze cresterea rapida si sanatatea animalelor. Pentru a incepe o activitate de productie a hranei pentru animale, vei avea nevoie de mai multe tipuri de utilaje.

  1. Infiintarea unei ferme de pasari

Daca dispui de un teren in zona rurala si nu vrei sa plantezi cereale sau legume ori terenul in sine nu iti permite, te poti gandi sa infiintezi o ferma de pasari. Te poti specializa pe productia de oua sau carne de pasare pe care sa le vinzi in magazine.

  1. Cultivarea ciupercilor

O plantatie de ciuperci comestibile poate fi o afacere destul de profitabila, mai ales ca acestea sunt bogate in vitamine, proteine ​​si minerale. Din pacate, cultivarea acestora nu se poate realiza in aer liber. Pentru a obtine o cultura optima trebuie folosita o hala termoizolata. Ciupercile se cultiva pe anumite rafturi cu medii nutritive, in vase sau saci special conceputi pentru a crea un mediu optim cresterii lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *