Ajutor de stat in valoare de 40 milioane de euro pentru Oltchim

Daca pana la 1 octombrie, Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei in afacerea Oltchim, nu va semna contractul de preluare a activelor societatii, se va dispune o noua actiune peste sase luni. Suma oferita de guvern va fi acordata cu titlu de imprumut, banii urmand a  fi restituiti in cel mult sase luni, la dobanda pietei.

Pana atunci, guvernul condus de Victor Ponta va demara un set de masuri de stabilizare financiara a societatii, pregatind in acest sens un ajutor de stat in valoare de 40 de milioane de euro.

Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat ca ordonanta va fi aprobata miercuri, iar suma va fi virata in conturile combinatului cel tarziu la finele saptamanii. Acesta a mai mentionat ca, daca va fi activat acest ajutor de stat,va fi notificata si Comisia Europeana. Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a transmis MEDIAFAX ca raspunsul de la Comisia Europeana va veni in termen de 30 de zile, in functie de acesta guvernul stabili daca va actiona sau nu in favoarea Oltchim.

Uncategorized