Sindicalistii de la „Cartel Alfa” incep protestele

Sindicalistii de la „Cartel Alfa” au anuntat ca vor incepe protestele in toata tara, incepand de marti si pana joi, intre orele 15.00 şi 18.00. Marti, vor avea loc proteste in Buzau, Constanta, Covasna, Dambovita, Iasi, Neamt, Olt, Satu Mare, Suceava si in Valcea, urmand ca miercuri sa se alature mitingurilor sindicalistii din Alba, Bistrita-Nasaud, Botosani, Bihor, Dolj, Giurgiu Harghita, Ialomita, Salaj si Sibiu.

Joi, sindicalistii „Cartel Alfa” vor protesta in Bucuresti si in judetele Arad, Arges, Bacau, Braila, Brasov, Calarasi, Cluj, Caras-Severin, Galati, Gorj, Hunedoara, Mehedinti, Maramures, Mures, Prahova, Teleorman, Tulcea, Timis, Vaslui si Vrancea.

Acesti sunt nemultumiti de actualele prevederi ale Legii dialogului social, si solicita modificarea acesteia. Alte revendicari sunt oprirea privatizarii companiilor strategice ale statului, deblocarea posturilor din sectorul bugetar si crearea de locuri de munca.

De asemenea, reprezentantii „Cartel Alfa” vor modificarea si aplicarea Legii salarizarii unice pentru bugetari, precum si majorarea salariul minim in 2013 la cel putin 850 de lei, precum si abrogarea imediata a actelor normative care esaloneaza pana in 2016 plata drepturilor salariale castigate in instanta.

(Sursa: MEDIAFAX)

Uncategorized