Ce nu stiai despre pizza

Un blat, un topping divers, in functie de gusturi, cascaval sau mozzarela, sos de rosii, condimente. Ce ar mai fi de stiut despre pizza? Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare din lume, pizza, o mancare comuna, chiar daca delicioasa, nu pare sa mai aiba mistere in jurul ei. Si totusi, sunt cateva lucruri pe care cu siguranta nu le stii despre pizza.

1.Prima pizza platita cu bitcoin ar costa azi peste 47 mil de dolari

In 2010 se cumpara prima pizza cu bitcoini. Un locuitor al statului american Jacksonville a cumparat acum mai bine de 10 ani doua pizza la pretul de 10000 de bitcoini.

Astazi, echivalentul in dolari pentru un singur bitcoin e de 9500 de dolari, ceea ce ar duce pretul unei pizza pe locul 1 al celor mai spune de pana acum. La peste 47 de milioane de dolari pentru o singura pizza am putea spune ca e un pret destul de piperat, nu-i asa?

2.Cea mai scumpa pizza din lume

banner-v3

 

Pretul unei bucati de pizza din exemplul anterior a fost mai degraba un accident, insa cu adevarat cea mai scumpa pizza din lume costa 12000 de dolari. Prepararea ei dureaza 72 de ore si poate fi pregatita de trei chefi italieni acasa. In plus, costisitoarea pizza are ca topping trei tipuri de caviar, mozzarella bufara, homar din Norvegia si Cilento si sare de mare roz australiana.

Aparent, aceasta pizza nu are un nume, in ar putea fi cu siguranta denumita pizza pe care nu oricine si=o permite, nu?

3.Pizza Margherita e denumita dupa o regina

In urma unei vizite a printului Umberto si a reginei Margherita in Naples, si-au dorit o mancare mai putin simandicoasa si au comandat o pizza, considerata mancarea saracilor. Insa reginei i-a placut atat de mult pizza mozzarela, incat, in final, numele i-a fost schimbat cu cel al reginei.

Pana la urma, ce onoare ar putea fi mai mare decat ca pizza ta sa fie apreciata de regina. Face bine la marketing si la vanzari, chiar daca pizza nu e la fel de atenta si cu silueta.

Daca atat vorbarie despre pizza ti-a deschis apetitul? Ce ai spune sa pregatesti niste  retete de mancare rapida care sa iti potoleasca foamea si pofta?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *