Da o identitate afacerii tale: Fii Firma de Incredere!

Specialistii in comunicare atentioneaza ca peste 90% dintre consumatori isi aleg viitorii parteneri de business sau prestatorii de servicii in functie de recomandarile altor consumatori, care le fac publice in mediul online. Adica, la o simpla cautare pe internet, potentialii tai clienti pot afla ce reputatie ai si vor alege sau nu sa coopereze cu tine pe baza recenziilor din mediul online.

Ce inseamna asta?

Ai nevoie de o imagine pozitiva online, iar marketingul digital este acum mai accesibil ca oricand. Detii o companie mica sau mijlocie, esti PFA, II, IF sau CMI si nu dispui de bugete uriase pentru campanii de marketing elaborate? Programul Firma de Incredere pune la dispozitia consumatorilor din intreaga lume lista firmelor cu o reputatie impecabila, care respecta bunele practici de business. In plus,  acum s-a lansat si aplicatia Firma de Incredere pentru telefonul mobil: verifici rapid toate firmele care activeaza pe teritoriul Romaniei.

Pentru ca fiecare client conteaza, Centrul de Cercetare a Opiniilor Clientilor CBOK, cei care implementeaza acest proiect in tara noastra, iti ofera un ajutor in marketing online.

business

Afla cum functioneaza

Specialistii CCOC CBOK verifica gratuit toate firmele de pe teritoriul tarilor in care activeaza, in baza unui algoritm asupra caruia detin drepturi de autor si care cuantifica opiniile negative din mediul online, obtinand astfel un Coeficient de Opinie. Evaluarea este gratuita si ia in calcul fraze sensibile precum „dezamagire”,„proces”, „negativ”, tot felul de expresii tematice care ar putea exprima reactii negative ale clientilor si colaboratorilor.

De ce sunt relevante doar recenziile negative?

In primul rand, deoarece comentariile pozitive sunt in general publicate chiar de catre antreprenori sau detinatorii afacerii, prin urmare nu sunt obiective si nu constituie o baza serioasa de evaluare a reputatiei si activitatii unei companii. In schimb, o firma care cu adevarat respecta promisiunile si livreaza produse si servicii de calitate clientilor sai, nu are de ce sa se teama ca ar avea comentarii negative in mediul online.

In plus, se presupune ca o companie cu bune intentii poate remedia orice mic conflict cu clientii sau colaboratorii inainte ca lucrurile sa scape de sub control si sa ajunga postate pe Internet sub forma de comentarii rautacioase pe bloguri, website-uri sau pagini de socializare.

Deseori, recenziile negative sunt mai sonore, adica se considera ca au un impact mai mare si sunt preluate si crezute mai usor decat cele pozitive. In plus, este adevarat ca exista o categorie de internauti pusi pe rele sau poate ai cativa fosti angajati nemultumiti ori concurenta doreste sa-ti afecteze imaginea publica, dar firmele de incredere sunt acelea care au un bun management al comunicarii atat interne, cat si in mediul online si offline.

Cine obtine Certificatul Onorific Firma de Incredere?

Atunci cand o companie primeste o evaluare pozitiva, devine membra a platformei firmadeincredere.ro, alaturi de alte 200.000 de afaceri din alte sapte tari din Europa. Apoi, campania de marketing online incepe sa lucreze. Afacerea certificata onorific va surclasa concurenta in topul rezultatelor generate de motoarele de cautare. In plus, fiecare firma membra detine pe platforma www.firmadeincredere.ro o carte de vizita online, pe care o poate folosi ca site propriu si unde are sansa de a updata in mod real si permanent orice informatii cu privire la profilul firmei, domeniul de activitate, oferte speciale etc.

Practic, este crearea unei baze de date a firmelor cu reputatie curata, unde clientii si colaboratorii pot avea certitudinea ca respectiva companie aplica bunele practici de business in activitatea de zi cu zi astfel incat sa fie in cunostinta de cauza atunci cand au de-a face cu serviciile sau produsele respectivei firme.

Materiale promotionale emblematice

In plus, membrii platformei beneficiaza de logo-ul Firma de Incredere, care poate fi utilizat in propria strategie de comunicare, alaturi de Certificatul Onorific printat si autocolante care sa o identifice ca Firma de Incredere si membra a acestui proiect international. Astfel, chiar si atunci cand nu ai acces la internet, poti identifica usor o firma de incredere: daca gasesti insemnele enumerate mai sus in incinta sediului companiei, vei sti ca ai de-a face cu o companie certificata onorific ca urmare a lipsei recenziilor negative din mediul online.

Aplicatia Firma de Incredere

Si pentru ca proiectul Firma de Incredere se bucura de succes in alte sapte tari din Europa de Est, cumuland peste 200.000 de firme membre care se bucura de avantajele ce decurg din acest statut, la inceputul acestei luni Centrul de Cercetare a Opiniilor Clientilor CBOK a lansat in Romania aplicatia pentru mobil Firma de Incredere. Acum, ai la indemana in permanenta lista firmelor cu reputatie impecabila. Poti cauta in lista de pe telefonul mobil orice companie dupa numele cu care este inregistrata la Registrul Comertului sau chiar dupa domeniul de activitate. Asa vei identifica toate companiile cu un anumit domeniu de activitate care au fost certificate firme de incredere si o vei alege pe cea potrivita pentru tine. Decarca aplicatia Firma de Incredere si bucura-te de servicii de calitate, produse garantate de alti consumatori si experiente fericite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *