Irina Wagner (Wagner Arte) – intre arta si afaceri

Irina Wagner este jumatatea exacta a business-ului Wagner Arte, unde se ocupa de marketing si promovare. Chiar daca e o fire organizata, are un puternic simt artistic, intelege artistii si lucreaza bine ei. Dovada sta in colaborarea cu Ana Wagner, sora ei, care e partea artistica a companiei si care se ocupa de crearea bijuteriilor si a obiectelor de portelan pentru care Wagner Arte a devenit cunoscuta atat in Romania, cat si peste granite. 

Ca sa aflam mai multe despre business si despre modul in care un antreprenor si marketer vede crearea si dezvoltarea unei afaceri, am decis sa ii adresam cateva intrebari Irinei.

Care sunt particularitatile business-ului tau?

Particular este faptul ca facem business cu arta si design, reflectate in obiecte functionale si bijuterii din portelan.

Cum sperai sa se dezvolte business-ul tau atunci cand l-ai inceput?

Speram sa se dezvolte in ritmul in care am inceput si mai ales mai intens catre pietele internationale. Pe plan intern totul merge conform planului, usor ingreunat de criza si situatia economica si sociala a intregii tari, gradul de educatie.

Cat ai obtinut din ceea ce ti-ai propus initial?

200% :). La inceput nu am avut asteptari mari, era multa pasiune si placere asadar aceasta afacere ne-a implinit foarte tare.

Care crezi ca sunt provocarile business-ului tau?

Veniturile mici, grijile romanilor legate de rate si aspecte ale vietii ce nu tin neaparat de frumosul din viata lor ci mai mult de nevoi. Nivelul educatiei estetice, gradul de cultura (aici ma refer la mase, la intreaga tara). Instabilitatea sociala.

Care sunt 3 lucruri de care ai nevoie in perioada urmatoare pentru a-ti creste business-ul?

Bani 🙂

Care sunt planurile tale de business pentru urmatorii ani?

Export si cat mai multe tranzactii online.

Ce i-ai recomanda unui antreprenor la inceput de drum?

Pai depinde. Nu mai fac recomandari generale, toate situatiile sunt foarte particulare, pietele vizate, contactele, capitalul. Spre exemplu ce sfat i-as putea da eu unui tanar antreprenor, copil de politician, ultra sustinut cu tot ce-i trebuie? 🙂

Cuiva care functioneaza in domeniul nostru, i-as recomanda o orientare rapida catre pietele din afara si export.

Mai multe informatii despre business si despre Irina Wagner poti afla din interviul oferit site-ului Afaceri si Leadership Feminin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *