Laureatii Nobel provin din tarile mari consumatoare de ciocolata.
Omul de stiinta american Franz H. Messerli, care lucreaza la un spital din New York, a descoperit ca exista o legatura direct proportionala intre consumul de ciocolata dintr-o tara si numarul laureatilor premiului Nobel.
“Ideea de a efectua o astfel de cercetare mi-a venit atunci cand ma aflam intr-un hotel din Kathmandu si ma plictiseam. Nu mi-a venit sa cred cand am descoperit aceasta interconexiune”, a spus el, referindu-se la rezultatele studiului publicate pe site-ul revistei The New England Journal of Medicine.
Franz H. Messerli a realizat o lista cu 23 de tari cu cel mai mare consum de ciocolata care coincide practic cu lista tarilor cu cel mai mare numar de laureati ai premiului Nobel.
Pe primul loc in acest top se afla Elvetia, unde se consuma in medie pe an circa 120 batoane de ciocolata cu o greutate de 85 grame. In clasament urmeaza Suedia, Danemarca, Austria si Norvegia.
Sursa: rtv.net