Nu evita comunicatele. Cum te ajuta sa iti cresti afacerea

Te gandesti, poate, ca e destul de mult sa afirmi ca niste comunicate de presa pot sa te ajute la cresterea afacerii tale, insa nu e o exagerare. Din contra. Comunicatele de presa pot sa te ajute sa obtii un trafic mai mare, atat prin accesarea de catre cititori a link-urilor pe care le contine, cat si prin cresterea organica a traficului pe site-ul tau. Adica accesul nu va fi doar cel direct, pe link-ul inclus in comunicate, ci si din Google, care avantaj SEO.

Ce obtii prin postarea de comunicate cu link

Dupa cum ai vazut deja, unul dintre avantajele folosirii comunicatelor de presa este faptul ca link-urile pe care le contin iti pot aduce vizitatori noi. Cu cat vei posta comunicate pe mai multe site-uri, cu atat vei creste mai mult sansele. Totusi, chiar daca unele site-uri nu iti aduc trafic din anumite motive, link-urile te pot ajuta in campaniile de SEO.

Orice link e util

Simpla legatura spre site-ul tau, adica acele link-uri postate pe alte site-uri il ajuta pe Google sa inteleaga ca esti relevant pentru animite cautari si ca meriti sa ai un punctaj mai mare pentru acestea. Cum se traduce asta mai exact? Link-urile catre site-ul tau te pot ajuta sa iti cresti site-ul pe cautarile din Google si, implicit, sa cresti traficul venit din Google. Chiar si asa, sa nu crezi ca link-urile catre pagini pe care nu le incluzi in strategia de SEO nu te ajuta deloc. Daca exista posibilitatea sa primesti link chiar si catre pagina cu anunturi angajari de pe site-ul tau, chiar si acesta te poate ajuta intr-o anumita masura.

banner-v3

 

Traficul din Google e extrem de valoros

Trebuie sa stii ca cititorii care vin din Google pot sa fie chiar mai valorosi decat cei care intra din alte surse. De ce? Pentru ca ei tocmai atunci cauta cuvantul cheie relevant pentru site-ul tau.

Sa spunem ca vinzi masini second hand. Daca utilizatorii cauta pe Google masini second hand si intra pe site-ul tau, e clar ca sunt interesati de aceste produse si ca exact in acel moment vor sa gaseasca aceste produse.

Deci sansele de a face o vanzare sunt mult mai mari decat cititorii care nu au acest interes exact in momentul in care intra pe site.

Publicarea de comunicate de presa, inceputul campaniilor de SEO

Sigur ca pretul unor campanii complexe poate fi mare, insa intotdeauna trebuie sa incepi de undeva. Pentru tine, daca un buget mic, util ar fi sa incepi cu promovarea pe site-urile de comunicate de presa unde preturile sunt foarte avantajoase. In plus, sunt eficiente si te vor ajuta in campaniile tale de SEO.

Deci comunicatele pot sa te ajuta sa iti cresti afacerea, asa ca nu le evita si incepe sa publici achiar acum comunicate de presa.