Romania ajunge in TOP Forbes pentru una dintre cele mai frumoase locatii turistice. O poti vizita chiar in 2019!

Romania se poate bucura de o noua pozitie in Topul Revistei internationale Forbes, pentru cele mai frumoase destinatii de vacanta din 2019. Si nu, nu este o gluma. Jurnalistii revistei Forbes.com au declarat oficial ca anul 2019 trebuie sa fie anul Transilvaniei. Pentru ca despre Transilvania este vorba. Anul acesta, Transilvania figureaza in revista Forbes in gama de destinatii turistice, alaturi de Hawaii, Zanzibar sau alte locatii exotice de o frumusete rar intalnita.

Ce au gasit ziaristii Forbes la Transilvania? Lucrul care le-a rapit inima si i-a determinat sa includa regiunea in top

Pe langa frumusetea naturala a Transilvaniei, pe langa istorie si traditii, ziaristii au mai gasit un lucru: preturile. Bogdan Ciocian, organizator de targuri turistice, declara ca “preturile sunt relativ mici, comparativ cu cele din vestul Europei”.

Spre exemplu. o noapte pe Valea Loirei poate scoate din buzunarele turistilor pana la 120 de euro pe noapte de cazare, in timp ce o noapte in jurul Brasovului sau in Sighisoara poate sa te coste maxim 50 – 60 euro.

Cele mai vizitate zone sunt Castelul Bran, Brasovul, dar si zona cetatii Sighisoara. In Romania mai multi turisti ajung sa plece si spre Maramures, din Transilvania, astfel descoperind o alta traditie si un alt set de obiceiuri ce ii fac sa ramana cu cele mai frumoase amintiri de vacanta din lume.

Turisti cu adevarat impresionati – Romania depaseste recorduri dupa recorduri

Doar in anul trecut, peste 690.000 de turisti straini au poposit in Romania, intr-o locatie unica din Transilvania. Salina din Turda si-a arondat locul intai intre cele mai vizitate atractii din zona.

Iar cei care au pasit in acest loc au ramas cu adevarat impresionati. Actorul celebru Jared Leto este unul dintre cei mai impresionati oameni, care au laudat pe buna dreptate aceasta locatie.

Cetatea Sighisoarei a atras si ea un numar record de turisti. Peste 200.000 de oameni straini i-au pasit pragul in anul 2018.

Multi dintre oamenii din afara vin la noi nu doar pentru frumusetea locurilor, ci si pentru a incerca mancarea traditionala, cotata una dintre atractiile principale ale Romaniei.

Asadar, anul acesta pare a fi anul Romaniei in ceea ce priveste turismul.

Tara noastra concureaza pentru prima data cu tari precum Argentina, Mexic, Malaysia sau alte tari exotice. In top se regasesc si locatii extrem de celebre din San Antonio, Texas, Puebla sau Mexico City.

Astfel, daca doriti sa lasati problemele si stresul deoparte, din anul 2019 veti aveti si instrumentul necesar pentru a scapa de probleme: vacanta.

Cu totii avem cu ce sa ne mandrim si ce sa vizitam. Romania este in topul celor mai frumoase si ieftine locatii turistice ce pot fi vizitate in 2019. Iar noi putem profita si de faptul ca nu trebuie sa ne parasim tara pentru a vizita toate aceste obiective. Putem sa le vizitam chiar incepand din weekendul viitor. Toate aceste locatii ar trebui incluse in lista noastra de obiective turistice de vizitat in 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *