Rutina te ajuta sa faci fata mai usor perioadelor dificile din viata ta

Rutina si obiceiurile zilnice sanatoase te pot ajuta in momentele dificile in care te simti coplesita de stres, incertitudine sau suferinta emotionala. Implementarea acestora in viata cotidiana iti poate oferi senzatia de control, iti imbunatateste capacitatea de concentrare si de organizare, te ajuta sa te simti mai bine si chiar iti va creste productivitatea.

 

Beneficiile rutinelor zilnice

Adoptarea unei rutine inseamna mai mult decat implinirea sarcinilor de zi cu zi la serviciu sau acasa si implica si ingrijirea personala si activitati relaxante. Rutinele joaca un rol important in sanatatea emotionala si mentala si te vor ajuta sa mentii obiceiuri zilnice sanatoase, sa gestionezi mai usor stresul si anxietatea si sa te simti mai productiva si mai eficienta. De asemenea, iti asigura timpul necesar pentru exercitii fizice, hobby-uri si activitati care iti fac placere.

 

Iata ce poti face pentru a mentine o rutina benefica in viata ta!

 

Concentreaza-te pe lucrurile pe care le poti controla

banner-v3

 

Cand iti controlezi actiunile simti ca este mai usor sa gestionezi si situatiile neprevazute. De aceea, cand treci prin momente stresante este bine sa te concentrezi pe lucrurile pe care le poti controla. Poti incepe prin creare unei noi rutine stabilind o ora fixa de trezire si de culcare, de luat masa si de lucrat.

Cheia este sa reusesti sa creezi o rutina care adauga structura si senzatia de predictibilitate zilei tale. Sigur, programul tau se poate schimba, dar respectarea unei structuri de baza pentru trezire, hranire, munca sau sport te va jauta sa te organizezi si sa te simti mai putin stresata.  

 

Urmeaza o rutina care iti sustine sanatatea

Pentru a controla nivelul de stres sunt cateva lucruri pe care le poti introduce in rutina ta zilnica. Urmareste sa ramai activa si sa faci exercitii fizice regulat, sa te odihnesti suficient, sa mananci sanatos si la ore bine stabilite, sa iti stabilesti obicetive realizabile si sa ramai pozitiva. De asemenea, evita sa te gandesti la lucrurile pe care nu le poti controla, aloca timp pentru activitatile care iti plac si pastreaza legatura cu prietenii si familia.

 

Fa-ti o lista de activitati zilnice

Un alt mod prin care poti trece prin momentele dificile este sa faci o lista cu lucrurile pe care trebuie sa le faci in timpul zilei. Include aici tot, de la munca pana la pregatirea mesei si activitatile casnice. Odata ce ai o idee despre sarcinile de baza poti realiza o rutina zilnica care sa te ajuta sa mentii o atitudine pozitiva.

Stresul iti poate afecta capacitatea de concentrare, asa ca bifarea activitatilor zilnice pe care trebuie sa le faci te va ajuta sa ramai concentrata pe lucrurile importante. Pe langa acestea, nu uita sa incluzi in rutina ta si activitati placute cum ar fi citirea articolelor de pe un site pentru femei sau urmarirea emisiunii ori a serialului preferat.

 

Descopera ce functioneaza cel mai bine pentru tine

Sunt femei care prospera cand au un program zilnic bine structurat, in vreme ce altele se descurca mai bine daca au posibilitatea de a alege pe moment ce vor face. Ia in considerare motivatiile tale si ceea ce trebuie sa faci, descopera ce este mai important si prioritar si fa programarile asa cum crezi tu ca este mai avantajos pentru tine, incepand cu lucrurile mai putin motivante dar care trebuie facute. Daca stii ca ai rezervat timp pentru acele sarcini, iti va fi mai usor sa utilizezi eficient restul zilei.

 

Fiecare femeie face fata stresului in mod diferit, iar o rutina te poate ajuta sa mentii sentimentul de normalitate si sa depasesti mai usor momentele grele. Tu cum faci fata stresului?