Terapia prin atingere – noile descoperiri ale cercetatorilor suedezi. Cum evitam alergiile in vara aceasta?

Cercetatorii suedezi au descoperit, in cadrul unui studiu realizat recent, ceva foarte interesant. Ce legatura au atingerile umane cu alergiile – sau mai bine spus cum una o exclude pe cealalta?

Terapia prin atingere – evita alergiile de sezon

Vara suntem destul de predispusi la alergii. Asta si din cauza insectelor care zumzaie peste tot in jurul nostru, a polenului, dar si din cauza faptului ca suntem expusi la razele UV, la toxine din aer si la tot felul de microbi de piele, umbland mult mai dezbracati decat iarna.

Pielea neacoperita are destul de mult de suferit. Mainile sunt in principal cauza pentru care suferim de alergii de tot felul, deoarece cu ele apucam mancarea, cu ele atingem alte persoane, cu ele atingem tot ce este in jurul nostru, astfel ele fiind purtatoare de microbi de tot felul.

Bine, asta stim, dar ce legatura au miscarile si atingerile cu evitarea alergiilor, ne-am putea intreba. Cercetatorii din Suedia ne-au lamurit aceasta curiozitate cu unul din studiile lor.

 

Iata ce au descoperit acestia!

O foarte eficienta si buna metoda de a elimina toxinele din corp este masajul. Iar in cazul unei sedinte de drenaj limfatic manual, cu peste 60% mai multe toxine sunt eliminate.  

Astfel, sustin specialistii, un masaj, o ora de drenaj limfatic manual, o sedinta de terapie prin atingere ne-ar putea scapa de foarte multe alergii care se preiau prin intermediul toxinelor ce se acumuleaza in corpul nostru.  

Hystamina este una dintre cele mai des intalnite cauze ale alergiilor. Aceasta creste permeabilitatea capilarelor pielii, permitand astfel porilor sa se deschida si sa atraga microbii.

Aceasta este cea mai intalnita cauza a ochilor umezi sau a nasului care nu se mai opreste din curs.

Multe alte simptome ale alergiilor au fost identificate ca fiind extrem de usor de inlaturat prin drenajul limfatic.

Unii dintre cei mai respectati autori au contribuit la acest studiu, relevand beneficiile reale ale unei sedinte de drenaj limfatic in acest sens. Studiul poate fi gasit in revista Massage Magazine, o revista de profil pentru infrumusetare, sanatate si tehnici de intarire a sistemului imunitar prin terapii de masaj, prin drenaj limfatic si prin terapii de atingere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *