Tu stii unde s-au facut filmarile din serialul Wednesday realizat de Netflix?

Locatiile unde au fost filmate scene din serialul Wednesday realizat de Netflix au fost dezvaluite. Productia serialului a inceput in septembrie 2021 si s-a incheiat in martie 2022, filmarile s-au facut pe 70 de platouri diferite, iar mai multe scene faimoase au fost filmate in Romania.

Daca esti si tu fan al Familiei Addams si te gandesti sa rezervi o cazare in Poiana Brasov sau in alta statiune de pe Valea Prahovei, vei putea avea o vacanta memorabila vizitand locurile de filmare. Iata o lista cu obiectivele pe care ar trebui sa le treci in itinerariul tau si unde au avut loc filmarile:

 

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino din Busteni a fost folosit pentru imaginile de exterior ale Academiei Nevermore, internatul unde Wednesday este trimisa pentru a invata sa isi controleze puterile. Castelul din secolul al XX-lea a fost resedinta regala pana in 1930, nationalizat dupa al doilea razboi mondial si transformat in sanatoriu. In prezent, castelul este un muzeu care poate fi vizitat. Trebuie mentionat ca a mai aparut si in filmele Crown for Christmas si Royal Hearts realizate de Hallmark.

 

Studiourile Buftea

banner-v3

 

Scenele din orasul Jericho, quad-ul de la Nevermore si casa serifului au fost filmate pe platourile special realizate in Studiourile Buftea. Acestea au mai fost folosite si in alte filme precum serialul Around the World in 80 Days, serialul SF Voyagers si filmul de groaza The Devil Inside.

 

Palatul Monteoru

Casa cu valoare istorica din Bucuresti care a servit intre anii 1949 – 2013 ca sediu al Uniunii Scriitorilor din Romania, Palatul Monteoru apare si in Wednesday pentru a ilustra interiorul academiei Nevermore. Una dintre camere a fost folosita pentru a filma scenele din biroul directoarei, Larissa Weems.

 

Casa Niculescu Dorobantu

Construita in stil francez neogotic, Casa Niculescu Dorobantu este o cladire cu valoare istorice din Bucuresti care s-a incadrat in tonul serialului realizat de Tim Burton. Scara superb ornata si vitraliile cladirii apar in cateva dintre scenele interioare de la Nevermore.

 

Conacul Olga Greceanu

Cladirea istorica din Dambovita este folosita pentru scenele care prezinta Conacul Portilor. Familia Gates face parte din elita orasului Ierihon, misterul acesteia facand parte din subiectul filmului, iar Wednesday isi asuma rolul de a sapa mai adanc si a scoate la iveala adevarul.

 

Scenele filmate pe lac sau in bazin

Poe Cup Boat Race, competitia anuala dintere cele patru case Nervernmore a fost filmata pe lacurile Branesti si Stirbei. Cursa din filmul Addams Family din 1993 a fost filmata pe lacul Sequoia din California.

In secventa de deschidere, in scena care duce la exmatricularea lui Wednesday, filmarile din bazin au fost realizate in Universitatea Politehnica din Bucuresti si in Bazinul de Inot Dinamo din apropiere.

 

Gradina Botanica Bucuresti

Scenele desfasurate in sera Nevermore au fost filmate in Gradina Botanica Dimitrie Brandza din Bucuresti. Aceasta a fost infiintata in 18630 si poarta numele fondatorului ei, botanistul Dimitrie Brandza. Gradina este situata in cartierul Cotroceni din Bucuresti si gazduieste o mare varietate de plante.

 

Gara Regala din Sinaia

Netflix a folosi si Gara Regala din Sinaia pentru a filma scenele de langa scoala Nevermore. Situata in Muntii Bucegi, Sinaia este o statiune montana pitoreasca, renumita pentru Castelul Peles, fosta resedinta a familiei Regelui Mihai I.