Wilfried Martens, reales presedinte al PPE

Belgianul Wilfried Martens a fost reales miercuri seara, la Congresul PPE de la Bucuresti, pentru inca un mandat de trei ani la conducerea Partidului Popular European (PPE). Numarul voturilor exprimate de catre delegatii la congres a fost de 528, iar Martens, unic candidat, a fost ales cu 91% din voturi.

Wilfried Martens (76 de ani) este presedinte al PPE din anul 1992, cand a fost ales la Congresul de la Atena. La scurt timp dupa anuntul realegerii sale in fruntea PPE, fostul premier belgian Wilfried Martens a declarat ca l-a desemnat secretar general al formatiunii paneuropene pe Antonio Lopez-Isturiz, actualul titular al acestei functii.

Maine, in a doua zi a Congresului PPE de la Bucuresti, „popularii” ii vor alege pe cei 10 vicepresedinti si pe trezorierul partidului. Printre candidatii la postul de vicepresedinte se numara si senatorul Anca Boagiu, vicepresedinte al PDL.

PPE este cel mai mare partid politic european si include in prezent 73 de formatiuni din 40 de tari, presedintii Comisiei Europene si Consiliului European, 16 sefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeana si sapte din afara UE, 13 membri ai Comisiei Europene si cel mai numeros grup politic din Parlamentul European.

(Sursa: AGERPRES)

Uncategorized