5 leagane pentru care merita sa calatoresti prin lume

Calatoriile ne ofera ocazia sa vedem locuri noi, sa intalnim oameni diferiti si sa ne testam  limitele, fiind sunt o sursa de bucurie, de aventura si de cunoastere. Dar pot fi si o modalitate de a ne relaxa, de a ne reconecta cu noi insine si cu natura. Iar pentru asta, ce poate fi mai potrivit decat un leagan?

Cand te dai in leagane copii iti aduci aminte de copilarie, de libertate si de visare, iar un leagan care ofera si o priveliste spectaculoasa asupra frumusetilor naturii si a lumii te va face sa simti ca zbori.

Continua sa citesti pentru a descoperi care sunt cele 5 leagane pentru care merita sa calatoresti prin lume!

Leaganul de la capatul lumii, Ecuador

Acest leagan se afla la Casa del Arbol, o mica cabana din lemn situata pe un deal la 2600 de metri altitudine, in apropiere de orasul Banos, Ecuador. Este suspendat deasupra unei prapastii si ofera o experineta unica plina adrenalina si incantare. De pe leagan se pot admira vulcanul Tungurahua, care erupe periodic, dar si peisajul verde si muntos din jur. Este deschis pentru public fara rezervare sau plata.

banner-v3

 

Leaganul peste Marea Mediterana, Grecia

Aflat pe insula Zakynthos, una dintre cele mai frumoase insule grecesti, acest leagan este amplasat pe o stanca inalta, de unde se pot vedea marea albastra si plaja Navagio, una dintre cele mai fotografiate plaje din lume. Leaganul este parte dintr-un proiect artistic numit Project Art, care promoveaza arta si natura in locuri neconventionale. Pentru a ajunge la leagan, trebuie sa urci un traseu destul de dificil, dar merita efortul.

Leaganul de sub cerul nordic, Islanda

Situat intr-un camping din apropiere de Reykjavik, capitala Islandei, leaganul de sub cerul nordic este construit din lemn si metal si are forma unei jumatati de cerc. Este ideal pentru a te bucura de frumusetea naturii islandeze, de la munti si ghetari pana la lacuri si cascade. Dar cel mai impresionant lucru pe care il poti vedea de pe leagan este aurora boreala, fenomenul luminos care coloreaza cerul in nuante de verde, albastru si violet.

Leaganul dintre copaci, Bali

Leaganul dintre copaci se afla intr-un resort numit Zen Hideaway, situat in Ubud, centrul cultural al insulei Bali. Este suspendat intre doi palmieri uriasi si ofera o priveliste panoramica asupra raului Ayung, a padurii tropicale si a teraselor de orez, fiind locul perfect pentru a te relaxa si a te simti ca in rai. Pentru a te bucura de leagan, trebuie sa rezervi o camera la resort sau sa platesti o taxa.

Leaganul peste Amsterdam, Olanda

Acest leagan se afla pe acoperisul unui zgarie-nori numit A’DAM Tower, situat in Amsterdam, Olanda. Este cel mai inalt leagan din Europa si iti permite sa te balansezi la 100 de metri deasupra solului, cu picioarele in aer. De pe leagan se poate vedea orasul Amsterdam, cu canalele, cladirile si parcurile sale. Pentru a te putea da in el, va fi necesar sa faci rezervare si sa platesti o taxa.

Acestea sunt doar cateva dintre leaganele care te pot face sa traiesti experiente de neuitat in calatoriile tale. Exista multe alte leagane in lume care asteapta sa fie descoperite si incercate. Asa ca nu ezita sa iti faci bagajul si sa pleci in cautarea lor. Calatorind prin lume, vei gasi nu doar leagane, ci si alte motive de bucurie, aventura si cunoastere.