9 carti pe care orice antreprenor trebuie sa le citeasca pentru a avea succes

Tot mai multi antreprenori devin constienti de faptul ca, pentru a avea succes in afacerea lor, atitudinea, felul in care gandesc, strategiile si solutiile pe care le aplica sunt esentiale. Pentru a nu mai lasa lucrurile la voia intamplarii si a avea succes deplin in ceea ce fac, ei cauta sa se autoinstruiasca si sa se dezvolte ca buni leaderi si antreprenori.

Pentru a reusi, fie se inscriu la diverse cursuri de dezvoltare personala, fie citesc literatura de specialitate.

Daca esti antreprenor si cauti o lista de carti care sa te ajute in demersurile tale, vom trece in revista 9 dintre cele mai populare carti de dezvoltare personala, care te pot ajuta in business.

1.Atitudinea este totul – de Jeff Keller – este o carte pe care nu o vei mai lasa din mana! Usor de citit si extrem de captivanta, cartea te va ajuta sa intelegi ca in orice domeniu activezi, atitudinea este cea mai importanta, ea fiind cea care genereaza, cheama evenimentele benefice in viata noastra – si deci si in afacerea noastra!

2.Secretele succesului – de Dale Carnegie – este o carte din care vei invata ca oamenii te trateaza exact asa cum ii tratezi. In concluzie, e simplu: daca vrei sa fii ascultat, invata sa asculti, daca vrei sa fii respectat, invata sa ii respecti pe cei din jur. Aceasta este cu adevarat o carte importanta si nu trebuie sa o ignori – te va invata cum sa realizezi legaturi de lunga durata cu angajatii, clientii si furnizorii tai.

banner-v3

 

3.Cadranul banilor – de Robert T.Kiyosaki – o carte cu adevarat captivanta si utila! Te ajuta sa gandesti ca un antreprenor de succes care urmareste sa dobandeasca libertatea din afacerea lui si invata sa puna banii sa lucreze in favoarea lui. Un business de succes este acela care nu te inrobeste si care iti ofera timpul necesar pentru a te bucura de banii castigati, dar si de momentel placute alaturi de cei dragi.

4.Conversatii cu Dumnezeu – de Neal Donald Walsch – este o carte care iti va schimba complet viziunea asupra vietii si a lumii. Vei intelege ca lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce par, ca undeva, in orice se intampla, exista o logica si un motiv si vei invata sa iti asumi ferm responsabilitatea pentru actiunile tale.

5.Schimband gandirea iti schimbi viata – de Brian Tracy – o carte care vorbeste despre puterea gandului, te face constient de impactul pe care gandurile le au asupra realitatii si ne da solutii despre cum putem sa corectam sabloanele mentale pentru a deveni benefice pentru dezvoltarea noastra pe orice plan.

6.Incepe cu ce nu iti place – de Brian Tracy, sau “Eat that frog”, adica “Mananca broasca”. Cartea ne invata cum sa ne planificam timpul si cum sa privim lucrurile. Ea recomanda sa incepem prin a rezolva treburile care ne plac mai putin, dar care trebuie facute, pentru a elibera drumul si apoi sa transformam munca intr-o bucurie, ocupandu-ne de ceea ce ne place.

7.Lider fara functie – de Robin Sharma – este o carte scrisa pentru… sefi! O carte care vorbeste despre faptul ca un un leader adevarat va fi insotit si ascultat de subalterni, fara sa fie nevoie de stress si amenintari, daca acesta stie cum sa le vorbeasca, cum sa le delege sarcinile care li se potrivesc si cum sa formeze cele mai bune echipe.

8.De la bine la excelent – de Zig Ziglar – O carte care ne atrage atentia supra modului in care vorbim si ne face sa intelegem ca felul in care folosim cuvintele este foarte important si nu trebuie lasat la voia intamplarii.

9.Arta vanzarii – de Zig Ziglar – este o carte perfecta pentru cei care lucreaza in vanzari, dar nu numai! Cartea te va captiva si iti va imbogati tehnicile de comunicare. Ziglar explica cat se poate de clar faptul ca, daca avem de convins un om, vom reusi acest lucru prin a pune intrebari si nu prin a face afirmatii.

Daca iti doresti sa devii un antreprenor de succes, sa stii ca nu e suficient doar sa citesti toate aceste carti! Important este sa pui in practica ideile noi cu care ele vin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *