Cele mai importante evenimente din 2017

Anul 2017 se apropie de sfarsit si, poate, este momentul sa ne oprim cateva clipe pentru a trage o linie si a face o lista cu cele mai importante momente si evenimente ale acestui an. Poate fi o lista cu cele mai bune motive pentru care anul viitor sa te deplasezi intr-un alt colt de lume.

Italia – Carnavalul din Venetia

In Italia carnavalele exista inca din secolul al XI-lea, dar cel de la Venetia este cel mai fastuos si mai renumit. Aici poti admira parada gondolelor, dar si focurile de artifcii din piata San Marco. Sunt 10 zile de spectacol in care vei fi naucit de varietatea si fumusetea costumelor! Un eveniment pe care nu il poti uita toata viata si care se desfasoara in perioada 27 ianuarie – 13 februarie.

Taiwan – Festivalul Felinarelor

In perioada 3 – 11 martie, adica odata cu prima luna plina din anul chinezesc, in Taiwan – si mai exact in mica localitate Pingxi Sky – este Festivalul Felinarelor. Aici localnicii obisnuiau sa inalte lampioane luminoase la inceputul anulului chinezesc pentru a le purta noroc. Turistii au fost atrasi de acest obicei inedit, astfel incat localnicii au creat Festivalul Felinarelor – o o cazie minunata pentru a aprinde lampioane de tot felul, a organiza concerte si a incuraja norocul in noul an!

banner-v3

 

Olanda – ziua regelui

Distractia se pare ca incepe in noaptea care precede ziua de 27 aprilie si continua pana a doua zi. Daca intentionezi sa fii acolo, sa stii ca trebuie sa te imbraci in portocaliu! Amsterdamul, efectiv, este asaltat in aceasta perioada, rasunand de petreceri – atat pe uscat cat si pe apa, chiuituri si strigate!

Danemarca – Distortion in Copenhaga

Este vorba despre un spectacol de nivel foarte mare care are loc in perioada 30 mai – 3 iunie in Copenhaga. Distortion a inceput in 1998 ca un experiment, dar in prezent a capatat o mare amploare. In aceasta perioada orasul este invadat timp de o saptamana de petreceri pe strada sau in localuri si se incheie in depozitul de deseuri al orasului – Refsehaleoen – unde, timp de doua zile, au loc alte evenimente, spectacolul de muzica si dans continuand intr-un ritm haotic!

Peru, Cuzco – Inti Raymi

De data aceasta este vorba despre celebrarea solstitiului de vara si are loc in data de 24 iunie. El se sarbatoreste in Inca din Cuzco, localitate care a fost capitala incasa. Cu aceasta ocazie are loc o procesiune din centrul orasului catre cetatea Sacsayhuaman. Este o reconstituire a tributului adus de peruvieni regelui Inti, care este regele soarelui. Este o procesiune a linistii si a golirii mintii de ganduri. Cei care participa la acest eveniment au ocazia sa urmeze procesiunea, curatindu-si mintea de orice gand.

Rusia – evenimentul de fotbal international

Pentru iubitorii fotbalului, Rusia are evenimentul ideal! El se desfasoara timp de o luna, in perioada 14 iunie – 15 iulie, in 11 orase rusesti! In aceasta perioada, milioane de fani ai fotbalului vin din toate colturile lumii pentru a celebra cele mai spectaculoase faze si goluri din meciuri!

SUA, San Diego – Comic Con International

Comic Con Intrenational este un eveniment dedicat culturii pop, cel mai mare de acest gen! El are loc in perioada 19 – 22 iulie si reuneste iubitorii culturii pop, ai filmelor americane si ai benzelor desenate din toate colturile lumii! Se dau autografe, poti participa la discutii si ateliere organizate pe diverse teme si te poti costuma in personajul iubit pentru a defila pe strazile din San Diego, alaturi de toti ceilalti fani.

Scotia, Edinburgh – Festivalul Fringe

In perioada 3 – 27 august, Edinburgh din Scotia gazduieste cel mai mare festival dedicat culturii si artei. Aici se pot urmari spectacole si show-uri de toate genurile, de la comedie si drama, pana la opera si chiar circ! Toate manifestarile se desfasoara in centru orasului, asa ca cei interesati nu trebuie decat sa aleaga si sa savureze spectacolul pe care il doresc.

Germania, Munich – Oktoberfest

Daca iubesti berea, nu vei rata Oktoberfest-ul care are loc in perioada 22 septembrie – 7 octombrie in Germania, Munich. In aceasta perioada se consuma milioane de litri de bere, toata fabricata in berariile locale. Desigur, nu lipsesc mancarea traditionala, muzica si costumele bavareze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *