Care sunt cele mai bune materiale pentru pavaje

Gradina poate fi spatiul unde iti vei reincarca bateriile pentru o noua zi. Aici, mai multe persoane prefera sa isi serveasca bauturile calde impreuna cu prietenii, sa citeasca sau sa se joace cu copiii. Pentru a desfasura toate aceste activitati, proprietarii de case prefera sa investeasca bani in piese de mobilier si articole decorative, insa uita faptul ca aspectul pavajului poate schimba in totalitate estetica si desginul gradinii.

Pavajele reprezinta punctul central al tuturor gradinilor, punand in evidenta celelalte elemente. Asadar, acesta trebuie confectionat din materiale rezistente, care sa aiba culori placute, astfel incat sa completeze perfect paleta cromatica a gradinii tale.

De cele mai multe ori, proprietarii de case aleg sa foloseasca materiale colorate pentru pavaje curti, in aceleasi nuante care se regasesc in gradina sau nuante neutre, care sa scoata in evidenta mult mai bine conturul celorlalte piese care se regasesc in acest spatiu.

Cu toate acestea, tipul de material utilizat este la fel de important, precum alegerea culorilor. De cele mai multe ori, proprietarii de case nu acorda atentie sporita acestor elemente si aleg materialele gresite. Acestea trebuie alese in functie de terasament, dar si de estetica pe care doresti sa o obtii, datorita faptului ca fiecare material prezinta o textura diferita.

Pentru a alege pavajul care se potriveste perfect cu gradina ta, in acest articol vei gasi informatii cu privire la cele mai bune materiale, care se regasesc pe piata. In urma parcurgerii tuturor informatiilor, vei putea fi sigur ca ai facut cea mai buna alegere.

banner-v3

 

  1. Piatra cubica

Piatra cubica este un material folosit de zeci de ani, fiind totodata extrem de apreciat in randul persoanelor care doresc sa obtina o estetica de tip vintage. Aceasta este deseori utilizata pentru a acoperi suprafetele mari din curte, in special daca doresti sa amenajezi o parcare pentru automobilul personal.

Acest tip de material este rezistent in timp, iar sansele ca semnele de uzura  sa apara sunt extrem de reduse. De altfel, datorita modului de montare, nu for exista riscuri ca una dintre pietre sa fie distrusa sau sa iasa din ansamblu. Asadar, daca un maestru cu experienta se va ocupa de montarea unui astfel de pavaj, in cel mai scurt timp va obtine o suprafata perfect plana, care va rezista pe o perioada indelungata. Apeleaza la una din zecile de firme de constructii Bucuresti pentru un efect wow!

  1. Placi din fibrociment

In cazul in care bugetul nu iti permite sa achizitionezi un pavaj confectionat din piatra cubica, atunci poti alege placile din fibrociment. Acestea sunt confectionate din materiale dure, care nu se vor deteriora in urma actiunii agentilor termici. De altfel, comparativ cu piatra cubica, placile din fibrociment se regasesc pe piata sub diferite forme si culori. O firma de constructii Cluj va stii cu siguranta ce este de facut.

Printre cele mai populare forme de pavaj se numara cele dreptunghiulare sau ovale, iar mai multi proprietari aleg intotdeauna culorile vii din paletarul producatorului. Asadar, folosind placile din fibrociment iti vei putea personaliza gradina in functie de preferintele personale.

De altfel, in urma aparitiei semnelor de eroziunie, placile din fibrociment pot fi inlaturate si inlocuite mult mai usor, iar pretul per total al lucrarii este accesibil oricarui tip de buget.

  1. Pavele din cauciuc

In cazul in care ai copii mici si doresti ca acestia sa fie intotdeauna in siguranta cand se joaca afara, atunci poti folosi pavelele din cauciuc. Acest produs este rezistent la diferite fenomene meteorologice, insa este mult mai moale comparativ cu alte materiale de pe piata. Asadar, in urma impactului, viata celor mici nu va fi pusa in pericol.

Pe piata vei gasi pavele din cauciuc care au diferite culori. Asadar, daca doresti sa schimbi in totalitate aspectul curtii sau gradinii tale, vei avea posibilitatea de a alege o nuanta puternica din paletarul producatorului.