Cat de des trebuie schimbata lenjeria de pat

Daca va intrebati cat de des trebuie schimbata lenjeria de pat sa stiti ca nu sunteti singurul. Cu totii ne dorim sa avem patul cat mai curat, lenjeria mereu curata si proaspata, totul pentru un somn cat mai odihnitor si mai relaxant. Daca mai avem si o persoana alergica in casa, lenjeria cat mai curata pe pat devine o necesitate.

 

De ce trebuie schimbata lenjeria de pat?

Frecventa cu care schimbam lenjeria de pat este influentata de mai multi factori. In timpul somnului, pielea se exfoliaza sau transpiram, in unele cazuri poate mai excesiv decat in altele. Aceste lucruri favorizeaza dezvoltarea acarienilor si a altor microorganisme, adevarati alergeni pentru anumite persoane.

De aceea, pentru a evita acumularea de microorganisme care pot fi daunatoare pentru sanatate, lenjeria de pat trebuie schimbata cat mai des.

 

Cat de des schimbam lenjeria de pat?

Ideal ar fi sa putem inlocui lenjeria de pat dupa fiecare somn. Doar asa am putea fi siguri ca ea este mereu proaspata si curata. Acest lucru s-ar putea sa fie chiar o necesitate in cazul persoanelor predispuse la alergii la acarieni, praf sau alti factori.

Pentru majoritatea dintre noi, insa, schimbarea zilnica a lenjeriei de pat este imposibila, avand un program incarcat. Poate doar cei care au personal dedicat pentru menajul zilnic sa se poata incadra in aceasta cerinta si sa isi permita sa se bucure in fiecare noapte de luxul unei lenjerii proaspete si curate.

banner-v3

 

In general, un bun gospodar isi schimba lenjeria de pat cel putin o data pe saptamana. Cu toate acestea, daca am transpirat peste noapte, este bine sa o schimbam mai des.

 De aceea, vom avea nevoie de mai multe lenjerii de pat, pe care sa le putem rula in timp. Iar pentru a achizitiona lenjerii de pat de calitate la preturi foarte bune nu ezitati sa accesati site-ul https://www.visepufoase.ro.

Schimbarea lenjeriei in functie de anotimp

Unii prefera sa schimbe lenjeria de pat de doua ori pe saptamana. Astfel ei se asigura ca vor beneficia cat mai mult timp de cearceafuri curate si proaspete. Acest lucru este foarte util in perioada calduroasa, cand transpiram mai mult.

In perioada rece, schimbarea lenjeriei o data pe saptamana ar putea fi suficienta, pentru ca atunci nu transpiram la fel de abundent.

 

Schimbarea lenjeriei in cazul persoanelor alergice

Persoanele care sunt predispuse catre alergii trebuie sa schimbe lenjeria de pat cat mai des. Acarienii de praf si alti alergeni se aduna in lenjerie si pot agrava situatia, generand simptome neplacute ca: nas curgator, sinusuri infundate, mancarime si roseata piele, etc. Toate acesta pot dura intrega zi si este de dorit sa le evitam. De aceea, persoanele care stiu ca pot avea alergii severe la acarieni si praf, sunt obligate sa schimbe lenjeria de pat in fiecare zi.

 

Concluzie

Raspunsul la intrebarea cat de des trebuie schimbata lenjeria de pat depinde de stilul de viata, de sanatate, de anotimp sau de preferintele personale ale fiecaruia. Totusi, nu ar trebui sa lasam o lenjerie pe pat mai mult de o saptamana si ar fi necesar sa detinem cel putin 3 seturi complete – unul pe pat, unul in dulapul cu lenjerie si unul in masina de spalat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *