De la telefoanele cu clapeta la smartphone-urile de ultima generatie: Cum a evoluat Samsung in ultimii 20 de ani

Samsung este unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din lume, dar nu a fost intotdeauna asa. In urma cu doua decenii, compania sud-coreeana era cunoscuta mai mult pentru telefoanele sale cu clapeta, care erau simple, ieftine si rezistente. 

In acest articol, vom vedea cum a evoluat Samsung de la telefoanele cu clapeta la smartphone-urile de ultima generatie, care ofera performante, design si functionalitati impresionante.

 

Prima generatie de telefoane Samsung (1998-2004)

Prima generatie de telefoane Samsung a fost lansata in 1998, cand compania a intrat pe piata globala a telefoniei mobile. Aceste telefoane erau in mare parte cu clapeta, cu ecrane mici si monocrome, tastaturi fizice si baterii care tineau cateva zile. Printre modelele cele mai populare se numara Samsung SGH-600, Samsung SGH-2100 si Samsung SGH-E700. Aceste telefoane erau destinate celor care cautau un telefon simplu si fiabil, care sa le permita sa comunice prin apeluri si mesaje.

 

A doua generatie de telefoane Samsung (2005-2010)

banner-v3

 

A doua generatie de telefoane Samsung a inceput in 2005, cand compania a lansat primul sau smartphone, Samsung SGH-i300. Acesta avea un sistem de operare bazat pe Windows Mobile, un ecran color tactil, o camera foto de 1.3 megapixeli si o memorie interna de 3 GB. Acesta a fost urmat de alte modele de smartphone-uri, cum ar fi Samsung SGH-i900 Omnia, Samsung SGH-i780 si Samsung Galaxy S. Aceste telefoane erau destinate celor care cautau un telefon inteligent si versatil, care sa le ofere acces la internet, email, jocuri si aplicatii.

 

A treia generatie de telefoane Samsung (2011-prezent)

A treia generatie de telefoane Samsung a debutat in 2011, cand compania a lansat Samsung Galaxy S II, unul dintre cele mai bine vandute smartphone-uri din istorie. Avea un sistem de operare Android, un ecran Super AMOLED Plus de 4.3 inch, o camera foto de 8 megapixeli si un procesor dual-core de 1.2 GHz.

Acesta a fost urmat de alte modele de succes, cum ar fi Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S20 si Samsung Galaxy S21. Aceste telefoane sunt destinate celor care cauta un telefon performant si elegant, care sa le ofere o experienta vizuala si sonora de exceptie, o camera foto si video de inalta calitate si o baterie care sa reziste o zi intreaga.

Prin urmare, Samsung a parcurs un drum lung de la telefoanele cu clapeta la smartphone-urile de ultima generatie. Compania a demonstrat ca este capabila sa se adapteze la cerintele si preferintele clientilor sai, oferindu-le produse inovatoare si competitive, inclusiv asistenta si service-uri autorizate in toate colturile lumii.

Daca esti fan al acestui brand si, fie vrei un telefon nou, fie ai nevoie de service pentru telefonul tau, poti oricand apela oriunde in lume la la un centru autorizat in vanzare sau reparatii de incredere. Iti putem recomanda un service Samsung Cluj care are zeci de clienti multumiti si preia prin curier telefoane chiar si de la distanta. Aici te vei bucura de servicii profesionale, preturi corecte si garantii atat pentru piese, cat si pentru manopera.