Domeniile .ro nu mai pot fi achizitionate, ci doar inchiriate. Ce trebuie sa faci pentru a nu-ti pierde domeniul achizitionat

Daca ai deja un domeniu achizitionat sau vrei ai nevoie de un domeniu .ro, trebuie sa stii ca domeniile .ro nu se mai pot achitiona pe viata, ci se inchiriaza. Sunt afectate si site-urile ale caror domenii .ro au fost deja achizitionate. Toti posesorii de site-uri vor fi nevoiti sa plateasca chirie anuala pentru domeniul achizitionat deja.

Domeniile .ro se vor inregistra si reinnoi pe o perioada limitata de timp, incepand cu data de 1 martie 2018, a anuntat RoTLD – Registrul Roman de domenii .ro. Reinnoirea sau inregistrarea se va putea face pentru perioade cuprinse intre minim 1 an si maxim 10 ani iar serviciul de mentenanta anuala se va putea achita incepand cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administreaza domeniul.

Daca ai achizitionat un domeniu .ro si nu vrei sa il pierzi, verifica si tu cand e nevoie sa platesti chiria domeniului

Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula tinand cont de principiul conform caruia vechea taxa de inregistrare trebuie sa acopere minim 5 ani de mentenanta. Pentru verificarea datei de expirare a domeniului tau, RoTLD pune la dispozitie o aplicatie de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesata AICI.

Pentru alinierea la practicile europene, la respectarea bunelor practici si a recomandarilor ICANN, RoTLD va solicita in baza Regulilor de Inregistrare (Art. 20) si a Contractului de Inregistrare (Art. 4)  disponibile pe site-ul www.rotld.ro, sa verifici si sa actualizezi datele de contact cu ajutorul interfetei online de administrare a domeniilor disponibila pe site-ul www.rotld.ro in sectiunea “Administrare domenii -> On-Line” sau prin intermediul partenerului RoTLD (registrar) care va administreaza domeniul.

Clientii RoTLD pot afla mai multe detalii despre schimbarile procedurale si actualizarile ce urmeaza a fi implementate din data de 1 martie 2018 accesand site-ul www.rotld.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *