Guvernul Ponta va acorda ajutoare sociale pentru 522 din angajatii Oltchim

In urma cu trei saptamani, executivul a stabilit ca angajatii Oltchim sa primeasca ajutoare sociale de urgenta in suma de cate 1.400 lei, platiti in două transe, din fondurile Ministerului Muncii. Deciza a fost luata pentru a preveni noi probleme sociale, mai ales ca activitatea Oltchim este oprita de la sfarsitul lunii august, iar salariile angajatilor nu au fost achitate integral.

 Saptamana trecuta, ministrul Muncii a precizat ca Guvernul va acorda ajutoare sociale la Oltchim doar angajatilor care incaseaza mai putin decat valoarea salariului mediu pe economie si dupa ce va verifica, cu ajutorul primarilor, veniturile totale ale acestora si bunurile mobile si imobile aflate in posesie, precum masini si locuinte.

Guvernul condus de Victor Ponta a decis in sedinta de astazi acordarea de ajutoare sociale pentru 522 din cei 3353 de angajati ai Oltchim, al caror venit mediu lunar pe membru de familie este mai mic de 786 lei si care nu detin in proprietate alte locuinte in afara celei de domiciliu, terenuri sau utilaje agricole ori de prelucrare a lemnului.

Restantele salariale vor fi platite pe masura ce compania va recupera sume de la debitori. Ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, a declarat ca spera ca Oltchim sa-si reia activitatea in cel mult 30 de zile, iar UE sa aprobe imprumutul de urgenta al statului roman catre combinat.

(Sursa: ADEVARUL)

Uncategorized