
Cand creezi un site pentru copii, este important sa reti ca ei au nevoie sa se distreze pentru a invata. Copiii nu cauta informatii, de aceea, pentru a-i determina sa interactioneze cu site-ul, ar trebui sa adaugi cat mai multe functii interactive cum ar fi pagini de colorat, sunete nostime, jocuri, personaje preferate de cei de varsta lor, etc.
Spre deosebire de site-urile pentru adulti, va trebui sa utilizezi culori cat mai vii, stralucitoare care sa le atraga atentia, iar designul si structura sa fie cat mai simple si mai usor de inteles.
Cum ai crea cel mai bine un site web pentru acei oameni de dimensiuni mari care cauta constant satisfactii instantanee? Uita de functionalitatea subtila si paleta de culori restransa. Acum este momentul sa folosesti tot, sa fii indraznet si stralucitor!
In continuare vom vedea cateva caracteristi de care o agentie de web design ar trebui sa tina cont cand creeaza un site pentru copii.
Site-uri pentru copii cu varsta intre 3-5 ani
Pentru acest grup de copii, cuvintele ar trebui sa fie cat mai simple si foarte putine intrucat acestia nu stiu sa citeasca. In schimb site-ul ar trebui sa contina cat mai multe imagini, culori, sunete, personaje atragatoare si peisaje frumoase.
Site-uri pentru copii cu varsta intre 6-8
Cand construiesti un site pentru copiii cu varsta intre 6 si 8 ani poti introduce o gama ceva mai larga de cuvinte, iar personajele ar trebui sa fie mai asemanatoare oamenilor. Va trebui sa pastrezi in continuare culorile stralucitoare, dar imaginile si grafica pot fi un pic mai complexe si pot contine oameni, animale si obiecte.
Site-uri pentru copii cu varsta intre 9-12
Site-ul pentru acest grup de copii ar trebui sa contina imagini cat mai realiste. Se va utiliza o paleta de culori vibrante – verde, albastru, galben, rosu, portocaliu. Structura cuvintelor va fi mai complexa iar propozitiile mai lungi.
Alte considerente de care ar trebui tinut cont la realizarea unui site pentru copii
- Pe un site web copiii cauta sa se distreze si sa gaseasca prieteni. Pentru a crea o experienta fericita, urmareste ca personajele sa fie vesele, zambitoare si pline de energie. Site-ul nu trebuie sa fie structurat, ci sa contina cat mai multe zone care sa le mentina atentia ocupata. Pictogramele si navigarea pe site au o dimensiune mai mare pentru a fi mai usor de observat iar fontul ales va fi cat mai simplu si clar.
- Pentru a crea o conexiune intre copii si site dezvolta o poveste in prima pagina, ca un punct central de plecare incluzand personaje, sunete si voce. Continua cu aceasta poveste spre diferite parti ale site-ului si stimuleaza simturile copiilor cu muzica si personaje animate. Incorporeaza jocuri, videoclipuri si activitati pentru a le crea o experienta memorabila.
- Incurajeaza copii si fa in asa fel ca procesul de invatare sa fie distractiv si captivant, acordandu-le recompense, cum ar fi insigne si niveluri noi.
- Pentru a obtine increderea parintilor, creaza o sectiune in care descrii clar scopul site-ului si include toate informatiile care le-ar putea fi utile acestora.
Prin urmare, la crearea unui site pentru copii trebuie sa iesi din tiparele site-urilor pentru adulti, dar acest lucru poate fi o oportunitate minunata de a te distra impreuna cu copii.