Tendinte recente pe piata jucariilor sexuale

Datorita tehnologiei care evolueaza rapid si se adapteaza la cerintele consumatorilor, se estimeaza ca piata globala a jucariilor sexuale va fi una extrem de prospera in anii urmatori. Evaluata in 2020 la 38.689.3 milioane de dolari, se estimeaza ca, pana in 2030, va ajunge la 47.615.4 milioane de dolari, cu o rata compusa de crestere anuala de 4.3%.

Totodata, cifrele arata ca America de Nord, cu 17.843.5 milioane de dolari in 2020, are cea mai mare contributie la venituri si o rata compusa de crestere anuala de 3.7%.

Jucariile sexuale – produse din ce in ce mai populare printre adulti

Cunoscute si ca ajutoare maritale sau jucarii pentru adulti, jucariile sexuale sunt dispozitive folosite pentru a creste placerea in timpul actului sexual sau a masturbarii. Acestea sunt recunoscute pentru beneficiile medicale pe care le au, mai ale in cazul persoanelor cu disfunctii sexuale. De asemenea, sunt asociate cu beneficii precum reducerea riscului sarcinilor nedorite si a bolilor cu transmitere sexuala.

In mediul online dispare stigmatul creat in jurul vanzarii de produse destinate wellness-ului sexual, consumatorii fiind mult mai deschisi si mai indrazneti decat in magazinele conventionale. In plus, unele produse sunt extrem de ieftine si de accesibile, lucru care ii incurajeaza sa le incerce.

banner-v3

 

O piata in continua diversificare

Intrucat bunastarea sexuala este luata in serios de consumatori, se observa o crestere a cereri de jucarii sexuale pentru ambele sexe, dar si de creme si lotiuni pentru sanatatea feminina. De aceea, sunt producatori care se concentreaza pe sanatate, frumusete si ingrijire personala si lanseaza produse si dispozitive noi precum cele de mini-masaj, de stimulare cu flux pulsator de aer, lubrifiante sau servetele igienice pentru curatarea jucariilor.

Factori care stimuleaza cresterea pietei jucariilor pentru adulti

Cresterea interesului pentru aceasta nisa de produse se datoreaza si schimbarilor demografice si a viziunii diferite asupra importantei bunastarii sexuale. Eliminarea stigmatizarii asociata cu masturbarea, chiar si in randul cuplurilor casatorite, aduce beneficii considerabile pietei de jucarii sexuale.

Un alt factor major care a stimulat cresterea acestei piete este acceptarea comunitatii LGBTQ. La aceasta se adauga popularitatea in continua crestere a jucariilor sexuale atat masculine, cat si feminine, cresterea numarului de magazine online, aparitia de produse noi bazate pe tehnologii sofisticate si, deloc de neglijat, cresterea demografica.

COVID-19 a influentat pozitiv cresterea pietii jucariilor sexuale

Izbucnirea pandemiei si blocarea oamenilor in casa, au contribuit considerabil la cresterea vanzarilor de jucarii pentru adulti. Oamenii, fiind obligati sa stea in izolare, singuri sau in cuplu, si-au schimbat comportamentul, devenind mai interesati de aceasta nisa de produse.

Cresterea nivelului de constientizare a beneficiilor si schimbarea perceptiei asupra jucariilor pentru adulti au creat oportunitati semnificative pentru vanzatori, dar si pentru producatori.

Depistarea oportunitatilor din piata jucariilor sexuale

Cunoastere estimarilor si a dinamicii tendintelor din 2020 pana in 2030, poate fi utila pentru a depista oportunitatile predominante de pe piata jucariilor sexuale. Exista rapoarte care evidentiaza atat tendintele cumparatorilor, cat si ale furnizorilor si faciliteaza luarea deciziilor de afaceri orientate catre profit. De asemenea, creaza o imagine globala asupra segmentelor cheie din piata dupa tipul de produs, canale de distributie si regiune.