Top 10 tari europene potrivite pentru a incepe o afacere!

Sa incepi un business de succes este foarte greu in zilele noastre.  Va trebui sa muncesti foarte mult, pentru a-ti vedea planurile indeplinite si va trebui sa-ti asumi foarte multe roluri si sa risti. Dar pe langa toate acestea, mai ai nevoie si de un pic de noroc, pentru ca totul sa mearga bine. In plus, ai nevoie de un cadru potrivit, care sa-ti acorde suportul necesar pentru a putea trece peste perioadele rele si pentru a te putea dezvolta mai mult in perioadele de glorie.

Un studiu realizat de SmallBusinessPrices.co.uk te ajuta sa-ti gasesti tara potrivita pentru ca  afacerea ta sa performeze. Studiul ia in calcul nivelul de educatie, rata de somaj si multi alti factori care determina succesul unui mediu antreprenorial. Astfel, ti-am pregatit topul celor mai potrivite 10 tari europene pentru a-ti lansa o afacere de succes.

  1. Irlanda

Irlanda este prima tara in top, deoarece este tara in care iti e cel mai usor sa platesti taxele si sa obtii un credit. Birocratia minima si obstacolele financiare minime au ajutat-o sa ajunga astfel pe primul loc in top. Asta in ciuda nivelului mic de salariati si a salariului lunar nu foarte ridicat.

  1. Islanda

Islanda a experimentat o crestere anuala de 7,2% a PIB-ului, cea mai mare crestere dintre toate tarile studiate. De asemenea, rata angajatilor, de 83,8% este cea mai mare intre cele 10 tari din top – ceea ce determina ca Islanda sa ajunga pe locul 2.

  1. Suedia

Suedia ocupa locul 3 in topul celor mai potrivite tari pentru dezvoltarea unei afaceri. Este cotata, de asemenea, ca fiind a patra tara in topul celor mai permisive tari in ceea ce priveste comertul extern. Aceste numere au ridicat-o in top 3, in ciuda faptului ca nivelul salarial este unul relativ scazut, veniturile lunare ale angajatilor fiind modeste.

  1. Germania

Nemtii obtin o nota de 94 / 100 la diversitatea abilitatilor pe care le au angajatii in urma absolvirii unui ciclu superior de studii. In plus, nivelul de educatie este de exceptie. 99% dintre germani urmeaza cursuri de performanta, dupa absolvirea Universitatii sau dupa terminarea nivelului de studii superioare de baza.

Top 10 tari europene potrivite pentru a incepe o afacere!
Top 10 tari europene potrivite pentru a incepe o afacere!
  1. Norvegia

Norvegia este a doua tara in topul tarilor cu cei mai fericiti locuitori. De asemenea, locuitorii Norvegiei sunt foarte educati, acestia petrecand in medie 12 ani in scoala, intr-un sistem de educatie modern.

  1. Finlanda

Finlanda este tara cu cei mai fericiti locuitori. Randamentul muncii este unul foarte ridicat in aceasta tara, deoarece programul de munca este gandit strategic, asa incat fiecare angajat sa obtina randament maxim, fara a ajunge la epuizare. In Finlanda se pune foarte mult accent pe confortul angajatilor, asa incat acestia performeaza mult mai usor la locul de munca, aducand un plus de valoare afacerii.

  1. Estonia

Estonia este potrivita pentru a lansa o afacere, deoarece are oameni foarte bine pregatiti in diverse domenii. Acestia petrec peste 12 ani in sistemul de invatamant si se pregatesc, asa incat la absolvirea ciclului de studii superioare acestia pot obtine, in medie, un scor de 95 / 100 pentru setul de abilitati dezvoltat in timpul studiilor.

  1. Anglia

Anglia este si ea o tara performanta in ceea ce priveste mediul de business. Sa nu uitam ca in insula se ascund cele mai vanate Universitati din Europa. De asemenea, Anglia are o rata foarte mare de angajari. Iar intr-un studiu realizat recent, Londra era pozitionata printre primele orase din Europa, ca principal pol de dezvoltare IT.

  1. Slovenia

Desi nivelul de venituri este unul scazut, in Slovenia exista la momentul actual o crestere masiva a mediului de business, iar acest factor este determinat de politica externa foarte permisiva a slovenilor. Slovenia este una dintre tarile care ofera libertate mare in ceea ce priveste import-exportul.

  1. Slovacia

Ca si in cadrul Sloveniei, slovacii nu sunt foarte bine platiti. Insa acestia sunt printre putinii europeni ai caror sistem de invatamant ii tine in scoli si in perioade de pregatire pentru mai mult de 13 ani. Slovacii au o rata de enrolment la studii superioare de performanta de peste 98,2%.

Iata asadar topul celor mai potrivite 10 tari europene in care iti poti lansa o afacere de succes. Luand in calcul toti acesti factori, poti avea un avantaj in ceea ce priveste lansarea si dezvoltarea unei afaceri intr-un cadru benefic, care sa-ti ofere suportul necesar pentru a creste cat mai rapid afacerea si pentru a o face cat mai profitabila.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *