7 lucuri surprinzatoare despre Bitcoin

Creata in 2009 de Satoshi Nakamoto – un programator a carui identitate este si in ziua de azi necunsocuta – Bitcoin este o moneda digitala la mare cautare astazi. Denumirea ei este formata din doua cuvinte – bit + coin – ceea ce s-ar traduce – moneda din biti. Se pare ca, de la aparitia ei si pana in prezent, ea a reusit sa revolutioneze din punct de vedere financiar modul de realizare a tranzactiilor. Mai mult, datorita unei cresteri incredibile a valorii de cumparare, ea a atras interesul multor oameni, unii dintre ei facand o adevarat pasiune pentru achizitionarea si tranzactionarea in sistem Bitcoin.

1 – Cum functioneaza Bitcoin?

Pe scurt, Bitcoin este doar un fisier, un tabel in care apar numele oamenilor care tranzactioneaza si soldul pe care il detin in momentul tranzactionarii, in Bitcoins. Orice om care face o achizitie sau o vanzare cu Bitcoin, apare automat in acest fisier.

Tranzactiile nu sunt nici sub autoritatea bancara, nici sub autoritatea fiscala si nici nu sunt controlate de guvern, monitorizarea tranzactiilor fiind realizata doar de cei care tranzactioneaza cu Bitcoin! Ei sunt singurii care au acces la acel fisier sau tabel! Scopul utilizarii acestei monede este tocmai de a evita vreo autoritate care sa controleze si sa profite de tranzactiile dintre oameni.

2 – Evolutia valorii Bitcoin

banner-v3

 

Initial valoarea monezii era negociata de utilizatori. Astfel, daca in anul 2010 un utilizator a platit 10.000 Bitcoins pentru doua pizze, in 2011 valoarea ei urcase de la 0.32$ la 30$! Dar, in acelasi an, valoarea ei a scazut brusc la 2$. Se pare ca fluctuatiile Bitcoint-ului sunt de 7 ori mai mari decat in cazul aurului, si de 18 ori mai decat in cazul dolarului.

Pentru acest an se estimeaza ca valoarea Bitcoin-ului a crescut de la 1.000$ la 16.500$! Aceasta crestere, cu siguranta, reprezinta un motiv extrem de serios pentru a genera adevarate pasiuni pentru Bitcoin, pasiuni care au determinat oamenii sa intreprinda lucruri aproape nebunesti!

3 – Ajuns milionar la 18 ani

Erik Finman detine in prezent 403 Bitcoin, ceea ce il face milionar in dolari la varsta de 18 ani, Povestea frumoasa este ca el a facut cu parintii o intelegere conform careia, daca pana la varsta de 18 ani ajunge milionar, poate renunta la facultate! Asa ca Erik Finman este in prezent un adolescent milionar care a renuntat la scoala. El a inceput tranzactionarile cu Bitcoin in 2011, cand o moneda valora doar 12$

4 – O familie olandeza a vandut tot ce avea pentru a investi in Bitcoin

Anul acesta, in luna octombrie, o familie olandeza a vandut tot ce avea – afacere, locuinta, masini – s-a mutat intr-o cabana modesta aflata langa un camping si a investit totul in Bitcoin. In tot acest timp, economiile lor cresc considerabil undeva intr-un cloud.

5 – Bitcoin face miliardari si in Romania

La numai 36 de ani, Sergiu Draganus a facut o avere din Bitcoin. El a inceput in 2011 prin a investi sume mici, fara a-si asuma riscuri mari. Un alt roman, George Rotariu, are patru bancomate Bitcoin si firma personala pentru tranzactii cu Bitcoin. Conform statisticilor, Bucurestiul, Iasul si Clujul detin cei mai multi posesori de Bitcoin din Romania.

6 – Au aparut firme unde se accepta plata cu Bitcoin

Fenomenul Bitcoin a luat o asemenea amploare, incat au aparut firme de unde se pot cumpara obiecte sau servicii in moneda virtuala! Astfel, exista firme de electrocasnice, electrice, video si foto unde se accepta moneda Bitcoin.

7 – Cel mai misterios om de pe planeta!

Datorita tranzactiilor Bitcoin, el are o avere de sase miliarde de dolari, dar nimeni nu ii cunoaste exact identitatea! Exista totusi o teorie conform careia acesta nu ar fi altul decat insusi Satoshi Nakamoto – cel care a inventat Bitcoin-ul. Dar nu este inca nimic confirmat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *