Cele mai bizare business-uri de succes

In vremuri de criza, oamenii pot deveni foarte inventivi, gasind solutii simple si eficiente pentru a depasi neplacerile. De la o idee care sa prinda la consumatori si pana la un business de succes, mai este nevoie doar de intiativa si munca! Astfel, de-a lungul timpului, au aparut business—uri de succes, unele mai bizare ca altele.

1.Doza de aer proaspat

Este un business de succes in China, unde aerul proaspat a devenit o raritate! Chen Guangbiao a devenit miliardar vanzand doze de aer proaspat! Acestea sunt asemanatoare cutiilor de suc si sunt la mare cautare in China. Daily Mail scrie ca intr-o singura zi s-au vandut 8.000.000 de cutii cu aer la pretul de 5 yuani (2.60 lei).

2.Hartia igienica – suport pentru reclame

Ideea apartine fratilor Bryan si Jordan Silverman din USA, care, efectiv, au dat lovitura cu aceasta inventie simpla si banala! Astfel a aparut compania Star Toilet Paiper care tipareste reclame pe hartia igienica. Se pare ca cerneala de tipar este una pe baza de apa, 100% inofensiva pentru organismul uman.

banner-v3

 

3.Cine vrea sa inchirieze o vaca?

De data aceasta “inventatorul” este un elvetian pe nume Michael Izor. El s-a gandit ca exista oameni care isi doresc lapte proaspat in fiecare zi si care chiar s-ar putea relaxa avand grija pentru o perioada scurta de o vaca. Desi banala, ideea a avut mare succes, el devenind in scurt timp miliardar de pe urma ei!

4.Avem si gaini de inchiriat!

Un cuplu din Traverse City, Michigan, s-a gandit sa puna la dispozitia celor interesati sa se joace o vreme de-a avicultura tot ce ar fi necesar pentru a avea grija de cateva gaini! Desi pare incredibil, ideea lor a atras multa lume interesata – persoane care nu mai facusera acest lucru niciodata, dar erau curioase sa vada despre ce este vorba.

5.Diamantele mortii

Compania elvetiana Algordanza se ocupa cu transformarea cenusei celor decedati in… diamante! Supusa la temperaturile si presiunile potrivite, cenusa ramasa in urma incinerarii celui drag – fiind bogata in carbon – se transforma intr-un diamant artificial. Desi pretul acestui serviciu variaza intre 3.000 si 40.000 de dolari, se pare ca s-au gasit multe persoane interesate sa renunte la traditionala urna funerara in favoarea unui diamant pe care sa il poata purta tot timpul la gat.

6.Cine vrea o intalnire cu o persoana infectata cu HIV?

Ideea este numita “HIV dating” si este cea care sta la baza unui site de matrimoniale – PositiveDating. Totul a plecat de la faptul ca, pentru persoanele seropozitive este foarte greu, daca nu chiar imposibil, sa isi gaseasca prieteni sau un partener de viata. Plecand de la ideea ca acolo unde exista cerere exista si oferta, cei care au fondat site-ul se bucura in prezent de un mare succes.

7.Targ pentru paparazi amatori

Este un targ online unde se pot expune fotografii cu celebritati. MeetTheFamous.com este un vis devenit realitate pentru paparazi amatori, adica pentru persoanele cxare au intalnit intamplator o celebritate si au avut inspiratia sa o fotografieze! O astfel de fotografie se poate vinde cu sume cuprinse intre 10 si 10.000 de dolari! Cum? Se organizeaza online licitatii intre cei care detin bloguri, tabloide sau ziare de scandal. Din pacate, se cauta doar celebritati de peste ocean…

8.Pepenii pot fi si patrati!

Japonia a fost prima care a avut ideea pepenilor patrati, inca de acum 40 de ani! Totul a plecat de la ideea de a putea depozita si transporta mai multe fructe simultan! In prezent, pepenii patrati sunt la mare cautare, dar… se folosesc mai mult ca ornament, pentru ca sunt foarte scumpi!

9.The Million Dollar Homepage – sau Pagina de un milion de dolari

Dorind sa obtina fonduri pentru a-si continua studiile, Alex Tew, un student britanic, a creat o pagina cu un milion de pixeli pe care i-a vandut in parcele de 10 / 10 cu suma de 100$. Pe aceste parcele, firmele isi puteau plasa logo-ul  cu link catre site-ul oficial. O idee simpla care, datorita necesitatii care a generat-o, a avut priza, devenind un mare succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *