Carti pe care trebuie sa le citesti daca ti-ai propus sa excelezi in afaceri!

Intr-un studiu realizat de US News & World Reports au fost analizati 1.200 dintre cei mai bogati oameni din lume. In final, studiul a aratat ca acestia aveau in comun pasiunea de a citi. Tuturor le placea sa citeasca constientizand ca lectura le ofera cunostinte si le asigura un avantaj distinct. Warren Buffett, de exemplu, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, citeste 500 de pagini pe zi. Acesta estimeaza ca isi petrece aproximativ 80% din timp citind.

Exemplul bogatilor lumii pasionati de lectura poate fi urmat de catre cei care isi doresc sa dezvolte afaceri profitabile. Ideile, sfaturile si, in general informatia foarte utila, fiindu-le un reper important in activitatile pe care le intreprind. 

Carti de business care pot schimba traiectoria vietii

Urmatoarele carti de business pot sa fie trecute cu titlul “obligatoriu de citit” pe rafturile pe care sunt expuse la vanzare. 

The Lean Startup – Eric Ries

banner-v3

 

O carte dedicata antreprenorilor. Autorul Eric Ries, la randul sau un antreprenor de succes, aduce in atentia cititorului elementele necesare dezvoltarii unui start-up care, potrivit acestuia, ii vor garanta pe cat posibil sansele de succes. 

Cartea poate fi considerata, de asemenea, un manifest pentru receptivitate. Autorul sustine ideea potrivit careia, singurul scop al unui start-up, spre care trebuie concentrate toate eforturile zilnice si la toate nivelurile, este gasirea unui model economic viabil. 

Foarte adevarat, The Lean Startup a aparut pe piata in 2011, dar textul sau o recomanda si in 2022, pentru ca este de actualitate si azi.  

Tata bogat, tata sarac – Robert T. Kiyosaki 

Este una dintre acele carti despre antreprenoriat, obligatoriu de citit. De astfel a ocupat primul loc in numeroase clasamente ale celor mai bine vandute carti. Publicata initial in 1997, a fost actualizata si reeditata in 2018. “Tata bogat, tata sarac” este mai mult o autobiografie,  autorul impartasind din experienta sa si, si mai ales, cunostinte de educatie financiara.  

Votre empire dans un sac-a-dos – Stan Leloup

Stan Leloup este un YouTuber francez, un specialist in marketing. Pe canalul sau de YouTube vorbeste despre concepte actuale de marketing si le ofera sfaturi antreprenorilor. Aceasta carte antreprenoriala este in mare parte autobiografica, dar si metodica. Cei care o citesc pot sa  invete cum sa identifice oportunitati de afaceri interesante, sa testeze rapid un produs si sa vanda eficient pe Internet. Este o carte e-commerce buna, cu mare priza pe Amazon. 

Startup de 100$ – Chris Guillebeau 

In 2013, Chris Guillebeau isi atingea obiectivul – acela de a vizita toate cele 193 de tari din lume. Cu toate acestea, nu a avut niciodata un loc de munca asa cum il vad cei mai multi ca ar trebui sa fie si nici un salariu obisnuit. In schimb, are capacitatea de a gasi modalitati de a-si transforma ideile in venituri cu care isi finanteaza viata aventuroasa.

Aceasta carte pentru antreprenori contine 50 de studii de caz. Subiecti sunt oameni care au construit afaceri care genereaza 50.000 USD sau mai mult cu o investitie mica – adesea 100 USD sau mai putin. Majoritatea acestor oameni nu aveau abilitati speciale pentru inceput, dar au descoperit aspecte ale pasiunilor lor care puteau fi monetizate. Autorul impartaseste sfaturi concrete despre cum se poate trai din propria pasiune, fiind in acelasi timp propriul sef.

Anticariatul PrintreCarti.ro vinde aceste carti, dar si alte mii de titluri care fac parte din categorii diferite de interes, la preturi foarte bune. Prin urmare, inclusiv achizitia acestora poate fi considerata o afacere buna si nu doar citirea lor.