Cum alegi o firma de amenajari interioare potrivita pentru proiectul tau de renovare

Figura designerului de interior sau a decoratorului de interior este esentiala pentru renovari. Multi cred ca pot face fara asta si reduc costurile, dar, in realitate, apeland la o firma de amenajari interioare, pentru o cheltuiala suplimentara mica, se ajunge la economisirea pe multe fronturi.

Acest lucru se datoreaza faptului ca designerul de interior, mult mai mult decat orice mester cu experienta lunga, stie sa optimizeze cel mai bine spatiile si cunoaste materialele care, cu acelasi rezultat estetic, costa mai putin. Dar nu numai asta, designerul de interior stie si, mai general, cum sa proiecteze o renovare orientata spre viitor (in sensul ca va economisi bani in ceea ce priveste mobilierul) si este responsabil cu supravegherea diferitelor faze ale lucrarii, astfel incat rezultatul final este exact asa cum s-a gandit.

Deci ce face un designer interior?

Designerul de interior este, in acelasi timp, artistul si alchimistul amenajarilor interioare sau cel care, printr-un proiect, reuseste sa imbine estetica, gustul si practicitatea in buget; un profesionist, mereu actualizat, care, cu stil, gust si bun simt, evalueaza dimensiunea potrivita a mobilierului, impune spatiile de trecere, sparge barierele arhitecturale, asigura izolarea acustica si termica a casei, armonizeaza complet si spatii goale si gaseste sinteza perfecta intre confort si consum de energie.

Iar cand vine vorba de zugraveli decorative, un designer interior este considerat persoanal perfecta pentru a coordona echipa de meseriasi angajata. Nu intamplator cei mai renumiti designeri de interior din ultimii ani au devenit iubitori ai automatizarii caselor.

banner-v3

 

Designeri de interior: cum sa ii gasiti pe cei mai buni

Designer de interior: ce face si de ce este important? Pentru inceput, figura designerului de interior trebuie sa fie diferentiata de cea a decoratorului de interior specializat, pe de alta parte, in tehnicile de montare la domiciliu care vizeaza cresterea valorii proprietatii. Un bun designer de interior este cel care nu numai ca este capabil sa proiecteze interioarele intr-un mod optimizat, dar este, de asemenea, capabil, cu desene si modele 3D, sa-si transmita ideea de casa.

De multe ori, de fapt, o solutie grandioasa poate fi contracarata de incapacitatea designerului de interior de a o pune in alb si negru si, prin urmare, de a-i convinge pe proprietari ca bugetul pus la dispozitie va fi bine cheltuit. Acesta este motivul pentru care este important sa introduceti propuneri de iluminare interioara, pereti despartitori si noi modele de usi si ferestre in modelele 3D folosind un software de proiectare.

Studio de design interior sau arhitect intern?

In ceea ce priveste este adesea necesar sa cautati un studio valid de design interior, deoarece majoritatea companiilor care ofera renovari la cheie, precum firmele de amenajari interioare Constanta,  au deja decoratori de interior. Acest lucru se datoreaza faptului ca o renovare completa cuprinde intr-adevar totul.

Tarife de design interior

Ideea de a economisi nu va inspira apeland la o companie care ofera un tip de renovare completa si care are deja un profesionist in personal care poate optimiza si proiecta interioarele? In acest caz, va trebui sa va confruntati cu un cost suplimentar. Tarifele designerilor de interior variaza in functie de oras si de cladirea care urmeaza sa fie proiectata.

Designer de interior online

De ce un profesionist este intotdeauna mai bun decat un program de design interior online? Ei bine, revenind la definitia pe care am dat-o la inceputul articolului, pare destul de evident. Designul interior, desi calculul metric si planul sunt precise, nu poate ignora inspectia.

Doar vazand personal o proprietate puteti gasi inspiratia potrivita pentru a profita la maximum de ea in faza de proiectare. Pe scurt, te poti distra jucand cu un software de design interior 3d, dar, in cele din urma, un profesionist va face toate calculele de care are nevoie casa ta.