Piata globala a jucariilor sexuale pentru adulti – tendinde ale industriei si prognoze de crestere

Conform Grand View Research(GVD), site care ofera cea mai mare si mai de incredere baza de date si de studii pentru piata globala, industruia jucariilor sexuale este in crestere. GVD ofera rapoarte de analiza a tendintelor si cotelor in functie de sexul cumparatorilor (barbati sau femei), dupa canalul de comercializare (sex shop-uri fizice sau online), dupa regiune si segmente de interes pentru perioada 2021 – 2028.

Factori care stimuleaza cresterea pietei globale a jucariilor sexuale

In ceea ce priveste piata globala a jucariilor sexuale, din 2021 si pana in 2028 a fost estimata o rata anulata de crestere de 8.04%. Cresterea nivelului de trai si a capacitatii de cumparare a utlizatorilor sunt principalii factori care justifica aceasta prognoza.

De asememea, produsele noi pentru adulti castiga o pozitie importanta in industria sanatatii sexuale pentru toate grupele de varsta. Acceptarea comunitatilor LGBT si cresterea interesului femeilor pentru testarea produselor de wellness sexual sunt alte doua aspecte care au stimulat cresterea pietei.

Liberalizarea si sanatatea sexuala

banner-v3

 

Retelele sociale, liberalizarea si influentele culturale au contribuit la cresterea constientizarii importantei sanatatii sexuale. Producatorii de jucarii sexuale au inceput sa creeze produse special realizate pentru femei sau barbati din materiale din ce in ce mai performante, menite sa ofere experiente cat mai autentice si mai sanatoase.

Astfel, produse precum vibratoarele, vagine masturbatoare sau G-stimulatoarele au inceput sa fie folosite pe scara larga.

O alta tendinta in crestere in aceasta industrie este folosirea tehnologiilor de ultima ora si dezvoltarea produselor inovatoare. In acest context, se apreciaza ca dispozitivele de conectare la distanta, gadgeturile virtuale, robotii si realitatea augmentata sunt factori importanti care vor influenta considerabil piata in perioada urmatoare.

Impactul COVID pe piata jucariilor sexuale

Datorita pandemiei, din 2019 si pana in 2020, piata jucariilor sexuale a inregistrat o crestere de 26%, iar in 2021 piata a scazut cu aproape 9% pentru a-si relua traiectoria ascendenta prognozata pana la jumatatea anului 2022.

Izolarea a dus la cresterea activitatilor sexuale si a stimulat folosirea jucariilor sexuale precum bibratoarele, vaginele artficiale, inele pentru penis, jucarii anale sau produsele de masaj. De asemenea, schimbarile favorabile si reglementarile relatiilor LGBT au crescut nivelul de utilizare a acestor produse.

Segmentul feminin din piata jucariilor sexuale

Pentru ca tot mai multe femei au depasit zona tabu a vietii sexuale, in  2020 vanzarea produselor pentru femei a reprezentat 60% din totalul vanzarilor din piata jucariilor sexuale. Acest lucru este explicat si de faptul ca sunt disponibile din ce in ce mai multe produse de acest tip pentru femei. Astfel, produse precum vibratoarele sau margelele anale au ajuns sa fie ceva obisnuit in sectiunea de wellness sexual.

In plus, producatorii s-au orientat catre jucarii perfect adaptate dupa anatomia feminina si au creat produse precum inelele, pompele si vibratoarele pentru penis menite sa stimuleze placerea, dar si segmentul jucariilor sexuale masculine. Curand, acestea vor fi oferite barbatilor alaturi de prezervative si promovate pentru sanatatea sexuala.

Comercianti si platforme online

Daca in 2020 platformele de comert electronic detineau o cota de pana la 60% din piata jucariilor sexuale, in prezent procentul este cu mult mai mare. Comerciantii au avut mult de castigat in timpul pandemiei si a izolarii cand tendinta consumatorilor de a face tot mai multe cumparaturi online a crescut exponential.

Acest lucru a fost favorizat si de faptul ca la livrarea jucariilor sexuale comandate online, comerciantii fac tot ce este necesar pentru a pastra anonimatul si discretia.

Se estimeaza cresterea preturilor jucariilor pentru adulti

In pandemie, magazinele online au avut o cerere semnificativ mai mare decat in trecut pentru jucariile sexuale. De asemenea, pentru producatori si comercianti, satisfacerea  cererii in crestere a fost o adevarata provocare.

Lucrurile au fost ingreunate de faptul ca lantul de aprovizionare si distributia au fost afectate negativ de blocajele globale atat transportul aerian cat si terestru. In viitor, se estimeaza ca vor creste taxele de import in mai multe tari, iar acest lucru va duce la cresterea preturilor jucariilor sexuale importate.